Objavljeno: 27 svi, 2022
Longplay day pred vratima: Posljednji poziv izlagačima na sajmu vinila

Točno tjedan dana dijeli nas od početka desetog Longplay daya u Šibeniku koji će okupiti šaroliko društvo likovnih i glazbenih umjetnika iz cijele Hrvatske, kreativaca i kolekcionara vinila iz regije. LP Day 2022 održat će se od 2. do 4. lipnja te podrazumijeva izložbu grafitti umjetnika, promociju knjige o punku i novom valu, promociju vinilnog izdanja albuma koji je obilježio godinu iza nas, tribinu o glazbenom izdavaštvu i glazbi općenito u doba pandemije i neizvjesne ekonomije te naravno – sajam ploča. Organizatori KU Fotopoetika, Kolektiv 4B i klub Azimut uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika pozivaju lokalne zaljubljenike u vinile da im se pridruže na sajmu u subotu, 4. lipnja.

BOGAT TRODNEVNI PROGRAM

Deseti Longplay day u Šibeniku ove će se godine održati od 2. do 4. lipnja, od četvrtka do subote, očekuje se bogat program, a u Šibenik stižu umjetnici poput grafitti art umjetnika, Krešimira Golubića, glazbenika i pisca Vinka Barića, glazbenika Dimitrija Dimitrijevića, osječki kreativni trojac DM waste art, a u programu sudjeluju i domaće snage s regionalnim utjecajem Mirko Burazer i Mirko Rak.

„Ponovno se okuplja Project 33/45 koji je i nastao kao plod LP-ja ranijih godina što nam je izuzetno drago, a ponovno su s nama i Stipe Jazzy Širinić i Andrija Bakula što nam dođe kao potvrda da imamo recept koji valja već deset godina i koji ne treba mijenjati, samo nadograđivati“, poručili su iz organizacijskog tima LP-ja.

Treći dan LP-ja uključuje tradicionalni subotnji sajam ploča na kojem će i ove godine sudjelovati izlagači iz zemalja regije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a mjesta ima još za lokalne izlagače.

„Pozivamo sve naše lokalne zaljubljenike u ploče, kolekcionare vinila da nam s pridruže na sajmu u subotu, od 10 do 14 sati. Poziv vrijedi ne samo za Šibenik, već za cijelu Šibensko – kninsku županiju, ali i naše susjedne županije jer svi smo na pedalj jedni od drugih da ne bismo prvu lipanjsku subotu proveli zajedno u ugodnom društvu vinila“, pozivaju organizatori.

Sudjelovanje je besplatno, a prijave jednostavne – idu na e-mail longplaydaysi@gmail, a sve što trebate napisati je da želite izlagati i to je to.

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!