Objavljeno: 23 ruj, 2022
Listopad u Arsenu! Vrećo i Karamazov šibenskoj publici predstavljaju prvi zajednički album

Poznata su imena prvih glazbenika koji će najesen zasvirati u Kući umjetnosti Arsen! Ratko Zjača i ZZ Quartet na pozornicu Arsena penju se 9. listopada, dok će 14. u mjesecu zapjevati Božo Vrećo uz pratnju gitarista i lutnjista Edina Karamazova.

„Nakon ljeta koje je u dvorani na šibenskoj rivi bilo u znaku izložbe Vatroslava Kuliša i raznovrsnog radioničkog programa, Arsen se vraća svojoj programskoj shemi pa i ove jeseni i zime možemo očekivati koncerte, filmske večeri u sklopu Art kina Arsen, plesni i dramski program, Bubamarca za najmlađe i još niz predavanja, tribina, radionica i ostalog”, poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

ZZ Quartet na svojoj europskoj turneji u Arsenu će promovirati live album ‘Midnight in Europe’. U kvartetu sviraju nagrađivani inovativni gitarist, skladatelj i umjetnik Ratko Zjača kojeg smo imali priliku poslušati na Tvrđavi Barone 2018. godine. Zjača je u dugogodišnjoj karijeri snimao i nastupao s utjecajnim glazbenicima, a u Arsena dolazi sa Simoneom Zanchinijem, jednim od vodećih harmonikaša na međunarodnoj sceni, legendarnim bubnjarom Adamom Nussbaumom i vrhunskim basistom Martinom Gjakonovskim.

Glazbenici potpisuju četiri albuma, a najnoviji ‘Midnight in Europe’, eklektičan je spoj jazza, klasike, folklora, world musica i rocka. Od strukturiranih oblika preko uzvišenih balada i opuštenih razgovora na pozornici, ova sjajna četvorka na ‘Midnight in Europe’ govori na bezbroj jezika, a informacije o ulaznicama za koncert možete pronaći ovdje!

Božo Vrećo na Tvrđavi sv. Mihovila publiku je do sada oduševio dvaput, a u Kuću umjetnosti Arsen dolazi u pratnji gitarista i lutnjista Edina Karamazova. Dva nevjerojatna umjetnika predstavit će album „Lachrimae”, njihovu prvu suradnju koja donosi jedanaest sjajnih interpretacija, a najavljena je obradom predivne sevdalinke „Emina”.

Božine i Edinove interpretacije i nova čitanja kultnih pjesama stoje uz bok velikanima sevdaha i world music izričaja. Božin vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na jedanaest davno prepoznatih pjesama. Umjetnici svoju suradnju opisuju kao vrlo neobičnu, intimnu i prepunu narativa sa željom da glorificiraju već poznate pjesme. Projekt je uspješan i sigurno ostavlja neizbrisiv trag na glazbenoj sceni prostora nekadašnje države, ali i šire. Ova glazba razumljiva je svima.

Album ‘Lachrimae’ otvara prvi singl, “Emina”, a osim njega, na albumu se nalaze i: “Bor sadila moma Evgenija”, “Nani nani (Canción sefardí)”, “Kad ja pođoh na Bembašu (instr.)”, “Sjela djeva pokraj mora”, “Kâtibim”, “Si zaljubiv edno mome”, “Ašik osta’ na te oči”, “Oj, jesenske duge noći”, “Što te nema” i “Dunjaluče, golem ti si”.

Informacije o ulaznicama pronađite ovdje.

“Sve novosti o programima Kuće umjetnosti Arsen možete pratiti na službenoj web straniciFacebooku i Instagram profilu Kuće umjetnosti”, pozivaju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: