Objavljeno: 2 svi, 2022
Koncert Elvis Stanić Group i filmski noviteti za početak svibnja u Arsenu

Prvi tjedan u svibnju u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen obilježit će koncert Elvis Stanić Grupe, dok će kino-repertoar do kraja mjeseca začiniti nekoliko novih naslova.

ELVIS STANIĆ GRUPA

Jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša Elvis Stanić i skupina vrsnih glazbenika koje je okupio oko sebe: Alba Nacinovich (vokal), Branimir Gazdik (bubnjevi), Damjan Grbac (bas gitara), Ivan Popeskić (klavijature), u Arsenu će u četvrtak (5. svibnja od 21 sat) predstaviti novi album „Insomnia” ili „Nesanica”.

Riječima samog Stanića: „To je motiv koji nam je svima bio blizak u posljednje dvije godine, a iz neprospavanih noći nastala je potpuno nova, potpuno drugačija glazba od onog što smo svirali niz godina. Ako vas zanima što smo novog zakuhali, dođite kušati i čuti. Isključite se i jednostavno prepustite glazbi.”

Posljednje ulaznice za koncert dostupne su u prodaji na webu i blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

ART KINO ARSEN

Program Art kina Arsen otpočinje u ponedjeljak, 2. svibnja u 19 sati projekcijom pronicljivog dokumentarca Prava cijena online poslova kanadske redateljice Shannon Walsh koji zadire u srž relativno novog oblika ekonomije i rada – tzv. platformske gig ekonomije. Film prati živote radnika iz cijelog svijeta koji svoj posao pronalaze online te donosi njihove priče na svjetlo dana.

Od 21 sat na repertoaru je mračna epska vikinška priča Sjevernjak, novi film Roberta Eggersa, jednog od najupečatljivijih i najsvježijih novijih redateljskih imena koji je u svom novom ostvarenju okupio zvjezdanu glumačku družinu, koju prevode Alexander Skarsgård, Nicole Kidman i Ethan Hawke.

U srijedu (4. svibnja u 21 sat) na program Arsena stiže filmski novitet, Nepodnošljiva težina golemog talenta, sniman u Dubrovniku i okolici. Zabavno ostvarenje u kojem Nicolas Cage glumi samoga sebe subverzivna je satira holivudske industrije s kojom se isprepliće i tema sredovječne krize identiteta.

Nedjelja (8. svibnja) na veliko platno donosi dvije projekcije.

U ranijem terminu (19 sati) ponovno gledamo trostrukog pobjednika Sundancea, kosovski film Košnica, dok se posebnom projekcijom u 21 sat obilježava Dan Europe. Anti-ratni film iz 2018. godine u režiji ukrajinskog redatelja Sergeja Loznice Donbas publiku odvodi u istoimenu regiju na istoku Ukrajine. Tamo Loznica pronalazi svijet utonuo u apsurdni rat, ogrezao o korupciju, beznađe i nasilje, izgubljen u post-istini i lažnim identitetima, odnosno uvertitu u ono što se na tom području događa danas.

BUBAMARAC

I najmlađi ljubitelji filma će ovog tjedna doći na svoje. Osvježavajuća animirana akcijska komedija Loši momci koja prati šašavu ekipu odmetnutih životinja na izazovnoj misiji – kako postati dobrim građanima na rasporedu je u nedjeljno jutro (8. svibnja u 11 sati), a kao i do sada, male Bubamarce čekaju i fine kokice.

U NAJAVI PLESNA PRESTAVA

Već u ponedjeljak, 9. svibnja, ljubitelji plesne umjetnosti mogu pogledati suvremenu plesnu predstavu Borne Babića Okvirkoju na scenu Arsena donosi Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Zagrebačkim kazalištem mladih.

Detalji i ulaznice su na kucaarsen.hr, a novosti pratite i putem Facebook i Instagram
profila.

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!