Objavljeno: 7 velj, 2022
Koncert, dokumentarci, filmovi, monodrama… Pogađate gdje? U Arsenu!

Tjedan u Kući umjetnosti započinje posebnom projekcijom, premijerom dokumentarnog filma o Anti Mrvici, “dobrom duhu Jadrolinije”, legendi splitske trajektne luke i šibenskom bodulu, kako su ga znali nazivati.
Film će u Arsenu biti prikazan u ponedjeljak, 7. veljače od 19 sati, uz prisustvo redatelja Ivana Marjanovića te obitelji Mrvica.

Osim filmskih projekcija u redovnom programu art kina Arsen, u petak 11. veljače na rasporedu je koncert Mary May koja stiže u pratnji benda.
Sastav djeluje kao kvintet koji voli pjevati i svirati u vodama americane, folka i bluesa, što ih izdvaja od ostalih na hrvatskoj nezavisnoj glazbenog sceni. Poslušajte ih u Arsenu – ulaznice su dostupne na webu i blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

ART KINO ARSEN
Na ovotjednom programu art kina Arsen u srijedu, 9. veljače u 20:30 sati na rasporedu je doku-memoar cijenjenog ruskog dokumentarista Vitalija Manskog, Gorbačov. Raj. Neobično intiman portret jednog od najvažnijih državnih čelnika u novijoj povijesti Mihaila Gorbačova prepun je šala i spontanih digresija na relativno kratki mandat posljednjeg predsjednika SSSR-a koji je obilježen padom jedne političke velesile i krajem jednog dugog razdoblja.

Isti termin u subotu (12. veljače) pripada islandskom kandidatu za Oscara, filmu koji je u Cannesu osvojio Nagradu za originalnost, a poručuje nam da s prirodom nema šale. Janje, spaja dramu i fantastične elemente inspirirane islandskim mitologijom u poetičnoj priči o tuzi, majčinstvu, prirodi i prihvaćanju različitosti.

Reprizne projekcije filmova Događaj i Quo vadis, Aida? su na rasporedu od 18 sati u srijedu, odnosno subotu.

BUBAMARAC
Kao i prošlog vikenda, subotnju predstavu za djecu Mali puž priča o dagnjici pripremili su glumci Kazališta lutaka Zadar. Interaktivna predstava puna glazbe, pokreta i morske soli za cilj ima osvijestiti djeci njihovu ulogu u očuvanju prirode (i vlastite budućnosti), a pogledati je mogu Bubamarci od 3 godine naviše, od 11 sati.

Nedjeljna filmska matineja (13. veljače, 11 sati) djeci osnovnoškolskog uzrasta donosi šarmantan i vizualno zanimljiv film izrađen u tehnici stop-animacije, Moj život kao Tikvica. Junak ovog dirljivog i nježnog animiranog ostvarenja o gubitku i pronalaženju, o ljubavi, prijateljstvu i obitelji devetogodišnji je Ikar, dječak koji nosi nadimak Tikvica, koji iznenada ostane bez majke i završava u domu za nezbrinutu djecu, gdje stvara novu obitelj i dom.

INFROMACIJE I NOVE NAJAVE NA kucaarsen.hr
Sljedeći tjedni u Kući umjetnosti Arsen osim redovnog programa donose posebnu filmsku projekciju za Valentinovo i nove termine edukativnog projekta bračnog para Lučev – Glumac ima vremena za Arsena, a u najavi je i monodrama Mistero Buffo (ponedjeljak, 21. veljače) u kojoj se glumac Dražen Šivak na sceni transformira u 30 različitih likova.

Detaljne informacije i ulaznice za  programe možete pronaći na web stranici kucaarsen.hr, a novosti pratite i putem Facebook i Instagram profila Kuće umjetnosti Arsen.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: