Objavljeno: 6 ožu, 2024
Kampus na Tvrđavi sv. Ivana subotama u ožujku postaje kreativna učionica: Radionice likovnog, matematike, sudokua…
Kako matematika može biti zabavna, kako izraditi uskršnju posudu, što šećer radi našem organizmu i kako rješavati sudoku imat će priliku učiti djeca i mladi tijekom ožujka u kampusu Tvrđave sv. Ivana na radionicama koje Tvrđava kulture organizira s udrugom Edukacijski inkubator.  

– Naš kampus na Ivanu kroz dosadašnje aktivnosti pokazao se kao odlično mjesto za stvaranje, poticanje kreativnosti, vještina i mašte. Nakon uspješne decoupage radionice pisanica koju smo imali u veljači, s radionicama različite tematike za školarce nastavljamo stoga i u ožujku. Voditelji su učitelji iz udruge Edukacijski inkubator koji će na zabavan i kreativan način djeci osnovnoškolske dobi približiti različite teme i potaknuti ih na razmišljanje – ističe Svjetlana Ercegović iz Odjela za turizam i prodaju Tvrđave kulture Šibenik.

 

 

Radionice će se održavati tijekom sljedeće tri subote u ožujku, a ovu subotu 9. ožujka od 10 sati na programu je radionica Sudoku koje će djecu uzrasta 7+ uvesti u svijet te zabavne igre.

Isti dan od 11 sati, slijedi radionica Slatki izazov o zdravim prehrambenim navikama odnosno utjecaju šećera na naš organizam, a namijenjena je mladima od 13 godina pa nadalje.

A da matematika može biti itekako zabavna vidjet će polaznici radionice Matematika u bojama koja je na rasporedu 16. ožujka od 10 sati. Riječ je o radionici na kojoj će se mladi u dobi od 8 do 11 godina suočiti s različitim matematičkim izazovima, a nakon što riješe sve izazove dobit će prigodnu nagradu.

Zadnja je u ožujku na programu likovna radionica na kojoj će djeca učiti izrađivati posude u obliku zeca, a uključit će i rekreativni dio – potragu za skrivenim čokoladnim jajima. Radionica Zeko ne voli gladan biti, pomozi mu problem riješiti namijenjena djeci od 7 + godina na je rasporedu 23. ožujka od 10 sati.

– Na svim radionicama broj sudionika je ograničen, stoga svi koji žele prijaviti svoju djecu mogu to napraviti na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, kontakt broj i dob djeteta te naznačiti na koju radionicu se prijavljuju. Vidimo se u kampusu na Ivanu – poručuju iz Tvrđave kulture.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: