Objavljeno: 29 tra, 2020
Još jedno priznanje riječkom tandemu The Siids

Prošla je godina bila itekako dobra za jedan od najzanimljivijih glazbenih projekata na našoj sceni, riječki electro duo The Siids kojeg čine Darko Terlević i Stanislav Grdaković. Njihov prvijenac BRUTALIST dobio je odlične kritike struke i publike, bio je jedno od najprodavanijih izdanja prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge i nominiran za nagradu Rock&Off u kategoriji Albuma godine. Drugo izdanje Nezavisne novinarske nagrade donijelo im je i nominacije u kategorijama Veliki prasak, Iskonova nagrada publike i Electro&Off izvođač godine, u kojoj su i proglašeni pobjednicima. Priznanje struke dobili su i nominacijama za nagradu Ambassador u kategorijama najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019., a na 41. RI Rocku pjesma “Beats Running Down” primila je nagradu “Ivica Vrkić” za najbolji singl 2019. godine, dok je istoimeni spot u režiji Stelle Mešić proglašen najboljim videospotom.

Album je i više nego opravdao svoj naslov, a nastupima su The Siids pokazali još jednu dimenziju svog rada. Doživjeti ih na pozornici posebno je isustvo koje je prepoznala i fantastična voodoo blues trojka omiljena zagrebačkoj publici – My Baby, odabravši ih za predgrupu prosinačkog koncerta u Tvornici Kulture.

Glazba The Siidsa može bez sumnje može parirati najboljim uradcima svjetske electro rock scene što je prepoznala i televizijska struka. Njihova pjesma “Lovers” postala je tako dijelom hvaljene serije “Novine” čija se treća sezona upravo prikazuje na Netflixu. “Bili smo oduševljeni pozivom za našim glazbenim sudjelovanjem u cijenjenoj seriji. Izuzetna nam je čast, i laska nam biti dio sjajnog serijala koji je prepoznat i od velikog Netflixa.” – rekli su Darko i Stane.

Njihov prvi veći samostalni koncert trebao je biti 18.3. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, ali je uslijed ove izvanredne situacije ipak morao biti odgođen. Simbolično su, upravo na taj dan, javnosti poklonili aktustičnu verziju pjesme “Beats Running Down”. Bila je to zahvala svima koji prate I cijene njihov rad: “Ova snimka nastala je kao zahvala svima koji su kupili kartu i koji su nas željeli podržati na našem prvom većem samostalnom nastupu. Obzirom na situaciju ok, jedina opcija bila je popeti se na neboder u kvartu i snimiti potpuno ogoljenu verziju našeg zadnjeg singla. ” – rekli su.

Do prve prilike kad ćemo ih moći vidjeti uživo, riječki dvojac se bavi radom na novom albumu, ali i pregledavanju, dorađivanju i finaliziranju materijala nastalih u suradnji s dugogodišnjim suradnikom i prijateljem Bojanom Kukuljanom (Neon Studio) 2017. godine, kada su u riječkom Pogonu Kulture snimili mini live koncert bez publike. Jedna od četiri snimljene pjesme bila je i “Out Of Tune” koju nam predstavalju u sasvim drukčijem aranžmanu. Zastrašujuće dobra izvedba vodi u neki drugi svijet, prepušta maštanju i svima koji vole njihovu glazbu će sigurno biti na repeat.

Javi nam se!