Objavljeno: 21 tra, 2020
Još jedan slučaj oboljenja od koronavirusa u našoj županiji

Na dan 21. travnja 2020. još je jedna osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o osobi s područja Grada Drniša koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u našoj županije je 82 od kojih imamo 23 ozdravljene osobe.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe.
U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije e- Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Šibensko-kninske županije, odlazak na otok javnim linijskim prijevozom moguć je samo uz izdanu e-Propusnicu.

Apeliramo na naše građane da se i dalje pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite RH, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Županijski, gradski i općinski stožeri CZ i dalje prate na svom području pridržavaju li se građani navedenih mjera, te zahvaljuju svima koji odgovornim ponašanjem čuvaju zdravlje svoje i svojih bližnji.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: