Objavljeno: 28 ruj, 2023
Jesen u Kući umjetnosti Arsen: Listopad donosi nove koncerte, filmove, dječji program Bubamarac…

Početkom listopada nastavlja redovni kulturni program u Kući umjetnosti Arsen – jesenski ciklus ide u provjereno kvalitetnom pravcu s odličnim koncertima, vrhunskim recentnim filmskim izdanjima u sklopu Art kina Arsen, hvaljenim predstavama i programom za najmlađe Bubamarac.

Prvi koncert na rasporedu solo je projekt NeNoNot skladatelja i perforema Nenada Sinkauza koji u Arsen stiže 9. listopada kao dio programa Obrt Net 2. Vrhunsko sviračko umijeće i istančan osjećaj za melodiju i ritam Sinkauz je pretočio u izvedbu koju vrijedi poslušati uživo.

Sastav More Love Ensemble šibenskoj se publici vraća 24. listopada nakon odličnog koncerta 2018. na Tvrđavi Barone, a ovaj put predstavit će novi album Crossing inspiriran hrvatskom klasičnom glazbom.

Zagrebački indie rock sastav Kensington Lima na Arsenovu pozornicu penje se 27. listopada i donosi zvuk posvećen Beatlesima, Beach Boysima i Kinksima.

Kazalište Planet Art gostuje u Kući umjetnosti Arsen 13. listopada s predstavom Ljubavna pisma u izvedbi glumaca Slavice Knežević i Marka Torjanca. Riječ je o jednoj od najizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu, nominiranoj i za Pulitzerovu nagradu za dramu. Tekst je 1988. godine praizveden na Broadwayu.

Nadalje, listopad u Art kinu Arsen uvod je u jesen bogatu recentnim filmskim izdanjima europske i svjetske kinematografije, nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, izbora iz kinotečnog programa Češljaonica te matineja filmova za djecu.

Filmski program počinje u subotu 7. listopada sjajnim filmom Palo lišće, aktualnim finskim kandidatom za prestižni kipić Oscar. Među naslovima koje ćemo još gledati u listopadu su vrhunski filmovi DemoniEl Shatt, kino hitovi Barbie i Openheimmer te mnogi drugi!

Vikend jutra u Arsenu i ove su jeseni rezervirana za dječje filmove i kazališne predstave u programu Bubamarac. Najmlađi Šibenčani će prve subote u listopadu uživati u predstavi Vremenaste igre Malog Teatra Zagreb, a u nedjelju 8. listopada u novom nastavku omiljenog animiranog filma za djecu sinkroniziranog na hrvatski Psići u ophodnji: Moćni film.

Cijeli glazbeni, dramski, filmski i dječji program pogledajte na web stranicama Kuće umjetnosti Arsen i pratite na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a podsjećamo da članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!