Jazz začinjen ritmovima svijeta za početak tjedna: Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet na Tvrđavi Barone

Written by on 07/08/2022

Michaela Rabitsch, vrhunska austrijska jazz trubačica i pjevačica te njen partner, gitarist Robert Pawlik udružili su snage s vizualnom umjetnicom Ninom Šegović, s kojom će u ponedjeljak 8. kolovoza na Tvrđavi Barone predstaviti projekt imena Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet.

KOMBINACIJA GLAZBE I VIZUALNE UMJETNOSTI

Bečki „prvi par jazza” na Baroneu će izvesti raznolik i sofisticiran repertoar inspiriran melodičnim stilovima jazz tradicije, poput hardbopa, swinga, modern jazza i bluesa koje kombiniraju s elementima indijske, afričke, latinoameričke ili balkanske glazbe. Cijeli repertoar benda skladali su oni sami, a prepoznatljiv zvuk začinjen daškom svijeta već su izvodili na brojnim turnejama po Europi, Aziji, Americi i Africi sviranjem u intimnim jazz klubovima, kao i na velikim pozornicama i međunarodnim festivalima diljem svijeta.

Rabitsch i Pawliku će se na pozornici Baronea pridružiti Joe Abentung na basu i Anđelko Stupar na bubnju, dok će njihovo muziciranje pratiti spotovi i vizualni efekti Nine Šegović. Motivi u njezinim video radovima vezani su uz četiri elementa prirode – vodu, vjetar, vatru i zemlju, koje izražava videima u obliku igre svjetla i sjene. Kroz vizualni prikaz glazbe putem manipulacije vlastitih video impresija koje u svojoj biti sadrže pokret očituje nedostajući – peti – element.

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 60 kuna online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni Arsena ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijena je za njih 40 kuna.

POČETAK BOGATOG KONCERTNOG TJEDNA

Koncert na Baroneu je tek početak događajima bogatog tjedna na šibenskim tvrđavama. U utorak 9. kolovoza na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila stiže Josipa Lisac, a u četvrtak Klapa Rišpet. Petak je rezerviran za novu rundu Glasno s Tvrđave kada nastupa Goran Bare i Majke, a tjedan završava koncertom Tonija Cetinskog u nedjelju 14. kolovoza.
Detalje i informacije u ulaznicama saznajte ovdje.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist