Objavljeno: 1 velj, 2023
Ivana Kindl predstavila album „Put Ka Sebi“

Proslava 2 desetljeća karijere uz najosobnije izdanje dosad

Ivana Kindl, jedna od najboljih hrvatskih vokalistica i ovogodišnja dobitnica nagrade Music pub – Tereza za pjevačicu godine, upakirala je niz uspješnih pjesama u album na kojem otkriva Put Ka Sebi“.

Riječ je o kolekciji 10 uspješnih singlova kao što su „Divovi ljubavi“, „Dobra Stvar i „Netko Ko Me Čuva“, kojima je hvaljena glazbenica obilježila dugogodišnju suradnju s Universal Musicom te ujedno okrunila 20 godina sveukupne diskografske karijere.

„Naravno da sam sa svakim albumom zrelija i da donosi iskustva koja sam prošla, ali moram priznati da na ovom izdanju pjevam najosobnije dosad – o spoznajama, viđenjima svijeta, o pronalasku prave sebe…“, komentirala je uvijek iskrena Ivana Kindl dodatno opisavši glazbeni, ali i osobni put koji je vodio ka albumu:

„Često se u životu nađemo izgubljeni – ne znamo kojim putem krenuti… a najbitnije je proniknuti u sebe i pronaći ono pravo istinsko ja. U međuvremenu sam, između i u vrijeme nastajanja pjesama, prolazila i kroz privatno zanimljiva iskustva zbog čega smatram da je album ‘Put Ka Sebi’ zapravo odraz jednog velikog sazrijevanja. Pjesme sam radila s producentom Alenom Križajem i uglavnom su pop karaktera. Kao i uvijek, puno ih je ljubavnih – to je neizostavno, ali tu su i one ‘moćne’ i motivirajuće u kojima progovaram o emocijama i osobnom rastu.“

Album na jednom mjestu okuplja singlove objavljene pod krovom diskografske kuće Universal Music Hrvatska, a koji su redom ostvarili visoke pozicije HRtop40 liste najemitiranijih pjesama u domaćem eteru. Radijske uspješnice dodatno su potvrdile Ivanin prepoznatljivi glazbeni izričaj, a vrsna vokalistica se uz objavu albuma osvrnula na uspomene koje veže uz svaku od njih:

  1. Ima Nade

Ideju za melodiju pjesme „Ima Nade“ koja otvara album dobila sam slušajući synth/dream pop bend Chromatics i jedna mi je od mojih dražih pjesama. Tekst progovara o čišćenju od toksičnih odnosa i pronalasku vjere u sebe nakon turbulentnih emotivnih previranja. Definitivno je autobiografska pjesma, a fluidna i sanjiva atmosfera uz brži ritam odlično se uklopila u priču.

  1. Divovi Ljubavi

Htjela sam plesnu pjesmu koja počinje bas linijom i s ovom pjesmom želja mi se ispunila! Boginje ljubavi bile su mi inspiracija za pisanje teksta što se, vjerujem i osjeti. „Divovi ljubavi“ nastala je za vrijeme lock downa u epidemiji korone pa nisam mogla snimati video spot, no dobila sam svoj prvi animirani spot kojeg je radio maher za vizuale Dalibor Barić.

  1. Sve Istine i Laži

Zanimljivost pjesme „Sve Istine I Laži“ jest da je inspirirana mojom omiljenom i zauvijek najdražom serijom „Twin Peaks“. Osjeća se sanjiva atmosfera, koja je, kao i kod „Ima Nade“ , rezultat utjecaja synth popa kojeg sam u to vrijeme najviše slušala. Tekst je produkt emocionalnog odrastanja, osvještenja nakon borbe s depresijom…

  1. Netko Ko Me Čuva

Već sam puno puta isticala kako mi je „Netko Ko Me Čuva“ među najdražim pjesama iz karijere. Čvrstog groovea, jednostavne i čiste melodijske linije. Najviše se ponosim samim tekstom, inspiriranim ljubavlju za kakvom i sama čeznem. Iako sam upravo u vrijeme stvaranja prolazila kroz turbulentno, privatno emotivno razdoblje, vjera u ljubav nije nestala. Iako je pjesma smještena u sredinu albuma – baš kao što je ljubav središte života, to je ujedno zadnji singl napisan za ovaj album.

  1. Pusti Da Se Dogodi

Nakon što sam snimila „Pusti Da Se Dogodi“ moj se život naglo promijenio – počeo je novi život. Pustila sam da se dogodi. Zato je ovo još jedna autobiografska pjesma o osvještavanju sebe i svijeta oko sebe. Obožavam pjevačku snagu refrena, kad ju izvodim uživo s bendom odvede me u delirij. Moćna je.

  1. Budi Mi Blizu

Slatka i senzibilna „Budi mi blizu“ priča priču o početku slatke i strastvene ljubavi. Tu pjesmu s ovog albuma jedinu ne izvodim uživo jer sam si zadala pretežak zadatak – prezahtjevna je. 🙂 Puno sam slušala pjesme Jessie Ware kad je ona nastala.

  1. Imamo Razlog

Plesna pjesma „Imamo Razlog“ kroz synth pop atmosferu progovara o prekidu veze koji je za obje strane olakšanje bez drame, što je inače rijedak slučaj. Za ulogu partnera s kojim prekidam idealan je bio moj tadašnji pjevački partner iz showa Zvijezde pjevaju, lovac iz kviza „Potjera“, Krešimir Sučević Međeral koji se super snašao u glumačkoj ulozi za potrebe snimanja video spota.

  1. Dobra Stvar

Točno se sjećam trenutka snimanja pjesme „Dobra Stvar“ jer se mačak Muki non-stop prešetavao preko klavijatura. Jako mu se svidjela! Ova plesna electro bomba s iznimno zahtjevnim pjevačkim refrenom i catchie melodijom prvi je singl za Universal Hrvatska koji je ostvario odličan uspjeh na top ljestvicama. Hvala Ines Prajo što je napisala tekst!

  1. Bond

Kako i samo ime sugerira, riječ je o dramatičnoj pjesmi u maniri soundtrackova za „Bond“ filmove. Tekst je pisao Denis Špičić koji je lirikom pogodio bit i atmosferu kakva, uz samo temu, priliči Bondu, Jamesu Bondu.

  1. Najbolje

Najbolje“ za kraj uz funkijanu koja zatvara album. U pjesmi je sve uživo odsvirano od strane vrsnih glazbenika, a posebno sam sretna što po prvi put u svojoj pjesmi imam sax i trubu. Sjajan groove potkrjepljuje tekst Ines Prajo koja konstatira kako je najbolje biti ono što jesmo iako živimo u vremenima u kojem prirodnost i prave vrijednosti nestaju.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: