Objavljeno: 18 velj, 2020
Hala Šibenik! Novi koncertni prostor za kojim grad vapi već desetljećima

Glazbeno finale ovogodišnje Kulturaljke na kojem nastupaju Vojko V i Let 3 održat će se na novoj koncertnoj lokaciji u Šibeniku. Napušten objekt na samom ulazu u bivšu vojarnu Bribirskih knezova, udaljen tek 15-ak minuta pješke od centra grada, tako će nakon tko zna koliko godina propadanja napokon dobiti novu svrhu. Radi se o bivšoj garaži za vojna vozila koja nije bila u funkciji od 90-ih, a na proljeće 2020. postat će novi šibenski koncertni prostor.

Iako godinama zapuštena i ne obnavljana, lokacija je u dobrom stanju, te je gotovo idealna za potrebe koncertnog finala Kulturaljke. Organizatorima iz šibenskog PARK kolektiva, ovo nije prvi put da za potrebe Kulturaljke otkrivaju ovakve prostore i prenamjenjuju ih u koncertne dvorane. Do sada su se koncertna finala ove tradicionalne proljetne rock fešte odvijala u bivšem hotelu Krka, na prostoru bivše tvornice TEF, u nikad dovršenom šibenskom Importanneu, te pod hangarom na istom prostoru bivše vojarne koji je prošle godine izgorio u požaru.

„Nama je nekako postala tradicija da otkrivamo napuštene derutne prostore, koje onda uredimo i prepravimo u koncertne dvorane. Lokacija kao što je Hala Šibenik je nešto što gradu nedostaje valjda desetljećima – natkriveni prostor za više od 1000 ljudi, dovoljno udaljen od grada da nikome ne smeta, a dovoljno blizu da se može doći pješke. Uzbuđeni smo oko uređivanja prostora i održavanja velikog koncertnog finala na novoj super lokaciji”, poručuju šibenski organizatori iz PARK-a.

Suglasnost za dobivanje prostora stigla je od Grada Šibenika koji se obvezao odraditi potrebne infrastrukturne zahvate na samoj lokaciji kako bi nova koncertna dvorana bila što sigurnija i adekvatnija za potrebe Kulturaljke.

Lokacija je do sada već testirana i provjerena. Naime, prošle godine u rujnu na istom mjestu održavao se veliki techno party, kada se pokazalo da Hala Šibenik ima potencijala za glazbeni program.

Ove godine novi koncertni prostor ugosti će prvo glazbeno finale Kulturaljke, 11. 4., a nakon toga povodom Međunarodnog praznika rada Halu će još jednom protresti zvukovi techno ritmova u organizaciji šibenske udruge Echo.

Organizatori Kulturaljke za veliki koncert uz Vojka V i Let 3 najavljuju još zanimljivih bendova koje uskoro otkrivaju. Ulaznice su u prodaji putem Entrio sustava online ili na prodajnim mjestima u cijeloj HR.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: