Objavljeno: 20 ožu, 2020
Gradonačelnik Željko Burić o funkcioniranju Grada uslijed epidemije koronavirusa

Uslijed epidemije koronavirusa Covid-19 gradonačelnik Željko Burić zajedno sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem danas se na konferenciji za medije osvrnuo na funkcioniranje službi u nadležnosti Grada Šibenika s naglaskom na poštivanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da je trenutna epidemiološka situacija u gradu Šibeniku pod kontrolom.

„Zahvaljujem svim djelatnicima zdravstvenih ustanova, udrugama i volonterima koji su ponudili svoju pomoć u organizaciji života u novonastalim uvjetima, posebno u skrbi za slabije i nemoćne sugrađane. Uz primjenu svih mjera i naputaka koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH, najsnažnija mjera je i dalje individualna zaštita kao i odgovornost svakog pojedinca za svoja postupanja. U gradu Šibeniku se poštuju odluke Nacionalnog stožera, aktiviran je sustav civilne zaštite te su mobilizirane operativne snage na terenu u svrhu kontrole istih. Uz njih, poštivanje epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer kontroliraju komunalni redari te policijski službenici.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić osvrnuo se na funkcioniranje predškolskih i osnovnoškolskih ustanova u novonastalim uvjetima.

„U dvije predškolske ustanove kojima je Grad Šibenik osnivač dežurna su dva objekta, DV Šibenski tići i DV Vidici. Dežurni objekti su određeni zbog prisutnosti stručno razvojne službe, a pogotovo zbog blizine zdravstvenih djelatnica. Vrijeme koje djeca neće pohađati vrtiće kojima je Grad Šibenik osnivač neće biti naplaćeno roditeljima te se do daljnjeg odgađaju upisi u dječje vrtiće, a koji su trebali početi krajem ožujka. Svih 9 osnovnih škola kojima je Grad Šibenik osnivač su zatvorene, a učitelji i profesori su upućeni na rad od kuće te je školski prijevoz za djecu putnike otkazan.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te se posebno zahvalio gradskoj ustanovi „Centar za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika“ koja pruža socijalne usluge za starije osobe, invalidne i teško pokretne osobe te zajedno s Crvenim križem i Caritasom olakšava život našim ranjivim sugrađanima.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Šibenika, istaknuo je kako gradski Stožer provodi mjere i odluke donesene s nacionalne razine.

„Ovakva situacija nova je svima nama i svakodnevno se prilagođavamo okolnostima, kao i zadanim odlukama. Od danas se ograđuju i zatvaraju sva dječja igrališta kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na njima. Zatvorit će se igrališta na kojima je to fizički moguće te će se na svima postaviti obavijesti da je do daljnjega zabranjeno njihovo korištenje. “, poručio je Mileta.

Osvrnuo se i na prijedloge mjera pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima.

“U kontaktu smo s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije te ćemo u suradnji s njima izraditi prijedlog mjera koje bi trebale olakšati poslovanje poduzetnika i gospodarstvenika u gradu Šibeniku. “, zaključio je zamjenik gradonačelnika.

Foto: sibenik.hr

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!