Objavljeno: 14 lip, 2021
Grad Skradin prvi u Hrvatskoj zamijenio cjelokupnu gradsku rasvjetu pametnim LED rješenjima

Danas je u Gradu Skradinu službeno predstavljen projekt kojim je 20 godina stara gradska rasvjeta u potpunosti zamijenjena pametnim LED rješenjima. Ovaj projekt, u vrijednosti od 300.000 eura, realiziran je u suradnji s mađarskom tvrtkom Tungsram i domaćom tvrtkom Luma Energy. Kao najvažniji rezultat ističe se godišnja ušteda energije od 70 %, ali i značajno smanjenje emisije CO2.

Ovom iznimno vrijednom investicijom tako je u Skradinu postavljeno čak 366 jedinica pametne LED rasvjete, od čega je 200 jedinica postavljeno na prometnice i ulice, 100 jedinica u centru grada te 66 jedinica u sustavu Osnovne škole Skradin. Uz to, Grad Skradin je u sklopu ovog projekta dobio i jednu pametnu klupu koja građanima nudi besplatni bežični internet i mogućnost punjenja putem USB utora osiguravajući struju kroz vlastite solarne panele.

„Zahvaljujući ovom hvalevrijednom projektu, Grad Skradin svijetli puno snažnije, pametnije, jeftinije i ono najvažnije, ekološki prihvatljivije. Upravo su to ključni razlozi zbog kojih smo se odlučili ostvariti ovu divnu suradnju i vrlo važan projekt između Grada Skradina i tvrtki Tungsram Grupa i Luma Energy“, rekao je Antonijo Brajković, gradonačelnik Grada Skradina.

„Tungsram je imao ured u Zagrebu u prvoj polovici prošlog stoljeća, što predstavlja našu predanost Hrvatskoj, koju gledamo kao jedan od ključnih dijelova naše matične regije. Prirodno je da ovdje pružamo naša najnovija i najmodernija rješenja. Sretni smo što prirodne ljepote ovih hrvatskih gradova obogaćujemo prekrasnim svjetlima, koja ujedno pružaju ulazne točke za Tungsramova pametna rješenja koja su korisna i za sela i veće gradove. Također nam je veliko zadovoljstvo biti partneri s tvrtkom Luma Energy i veseli nas što imamo pokazatelje našeg rada pored ovako divnog nacionalnog parka“, rekao je Joerg Bauer, predsjednik Uprave i izvršni direktor Tungsram Grupe.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: