Objavljeno: 16 stu, 2022
Grad Šibenik pao na polugodištu: Nikako mu ne ide izjednačavanje djece u dječjim vrtićima

Za manje od mjesec dana diljem zemlje sveti Nikola darivat će djecu poklonima. Uz njega će ići Krampus koji bi ove godine mogao zaobići šibensku djecu jer njihove roditelje dovoljno šibaju iz gradske uprave iznosima koje plaćaju za dječje vrtiće.

Grad Šibenik je nezadovoljstvo roditelja zbog neujednačenih subvencija privatnih i gradskih vrtića svojim ponašanjem pretvorio u sagu kojoj se ne nazire skori kraj. Roditelji nisu zadovoljni najavljenim izjednačavanjem mjesečno iznosa koji će plaćati svi roditelji, a u emisiji Utorkom aktualno donosimo stavove većine uključenih – roditelja, gradske uprave, oporbe i građana.

„Pažljivo isplaniran i gotovo filmski nastup čelnika Grada Šibenika pokazao se kao dimna zavjesa za ono što je uslijedilo”, jedna je od prvih rečenica u jučer medijima poslanom obraćanju roditelja djece koja pohađaju privatne vrtiće. Nezadovoljni su postupkom Grada u smjeru rješavanja diskriminacije djece čiji roditelji plaćaju skuplju cijenu privatnih vrtića jer za njihovu djecu nije bilo mjesta u gradskim vrtićima.

O svemu tome govorio nam je jedna od predstavnika roditelja djece privatnih i dječjih vrtića, Ivan Maretić te diplomirana pedagoginja, sociologinja i aktivistica, Maja Šintić koja je potanko secirala najavljene cijene. O svemu se očitovala i Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika koja je, među ostalim, sjedi u Povjerenstvu koje je donijelo Zaključak po kojem će svi roditelji plaćati jednak iznos. Žurić je apelirala na strpljenje, a razumjevanja više nema predsjednik šibenskog SDP-a i potpredsjednik Gradskog vijeća, Tonči Restović.

Što su točno sve rekli poslušajte u emisiji u nastavku

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: