Objavljeno: 4 svi, 2020
Grad Šibenik osvojio 400 tisuća kuna za ambulantu na Kapriju

Grad Šibenik se s dva projekta prijavio na Javni poziv Program razvoja otoka za 2020. godinu u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Cilj Programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti. Ministarstvo je zaprimilo 95 projektnih prijava te obavilo provjeru i bodovanje istih, nakon čega je odabralo za sufinanciranje 38 projekata u ukupnom iznosu 13,9 milijuna kuna.

Grad Šibenik je za obnovu ambulante na otoku Kapriju, koja je prošle godine cijela u požaru izgorjela, dobio 400 tisuća kuna, dok je projekt nastavka betoniranja puteva na otoku Žirju, ovaj put u uvali Koromašna, osvojio visoki broj bodova i na čekanju je iz razloga što je Ministarstvo ove godine u prvom krugu odlučilo financirati po jedan projekt jedinica lokalne i regionalne samouprave, za razliku od dva kako je radilo proteklih godina.

‘Mi se svake godine javljamo na ovaj natječaj i osvajamo bespovratni novac za razvoj infrastrukture na 4 šibenska naseljena otoka. Prije dvije godine smo dobili 370 tisuća kuna za šetnicu na Krapnju, a prošle godine 120 tisuća kuna za sportski park na otvorenom na otoku Zlarinu. Također smo 2015. godine za izgradnju novih dječjih igrališta na ova dva otoka na istom natječaju dobili 396 tisuća kuna. U dva navrata smo dobili po 350 tisuća kuna za rekonstrukciju u betonu puteva na Žirju. Sad je na red došlo i Kaprije.’, kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

S obzirom da su javne nabave za oba projekta provedene, očekuje se da radovi na ambulanti započnu po potpisu ugovora s Ministarstvom, dok u uvali Koromašna šibenska firma Vodovod i odvodnja već rješava problem vodoopskrbne mreže rekonstruirajući je u potpunosti, nakon čega bi uslijedilo površinsko uređenje ceste.

‘I za sljedeću godinu planiramo raditi dokumentaciju za infrastrukturne otočke projekte te ih prijavljivati za natječaje ministarstava i fondova za bespovratno sufinanciranje, a sve i dalje u dogovoru s čelnim ljudima, odnosno predsjednicima naših otočnih mjesnih odbora. Ovom prilikom bih pohvalio gradskog eksperta za EU fondove, gospodina Miroslava Petrovića, koji već niz godina uspješno priprema i objedinjuje dokumentaciju za ovaj Program razvoja otoka.’, zaključio je mr.sc. Danijel Mileta, šibenski zamjenik gradonačelnika.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: