Objavljeno: 28 velj, 2023
Funcuti obilježavaju 40. rođendan! Pozivaju da im se pridružite

Prošlo je skoro 40 godina od povijesne utakmice Šibenke i Bosne koja se odigrala 9. travnja 1983., a kao što vam je poznato 10.travnja 2023. godine obilježava se 40 godina od osnutka navijačke skupine Šibenski funcuti.

Funcuti su danas važan dio identiteta našeg grada, a njihovo postojanje i djelovanje snažno je obilježilo noviju povijest Šibenika prvenstveno kroz pokretanje organiziranog navijanja za šibenski sport. Tisuće mladića su kroz protekla desetljeća iskazivali ljubav prema Šibeniku pohodeći sportska borilišta gdje su branili boje našeg grada. Danas je nezamislivo govoriti o Šibeniku, a ne govoriti o Funcutima jer su postali simbol nesebične ljubavi prema svom gradu – poručuju iz Udruge.

Kao što smo napravili prije 10 godina za trideseti rođendan, namjeravamo napraviti i za ovaj veliki jubilej. Ključan trenutak proslave je upravo 10. travnja kada namjeravamo bakljadom i brojnim vatrometima obilježiti rođendan nas Šibenskih funcuta. Te večeri nebo nad našim voljenim gradom će doslovno gorjeti.

Pogledajte kako je bilo prije 10 godina!

Ovim putem pozivaju sve one kojima je narančasta boja prva i jedina neka im se pridruže.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!