Objavljeno: 22 velj, 2023
FOTO: Najsrčaniji praznik u Šibeniku ikad!

Radio Šibenik i ekipa predvođena predstavnicima Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika uz veliku, ogromnu podršku udruga Fotopoetika, RatCat, Kolektiv4B te Dječaka Paška i njegovog Top events tima na Suncem okupanoj Poljani danas su proslavili praznik ljubavi – Valentinovo.

Praznička scenografija zaokružena je umjetničkim instalacijama dežurnog gradskog kreativca, umjetnika Danijela Hrga koji je srcem i notama spojio sve što nam u životu za sreću treba – ljubav i stvarno dobra glazba.

Poljanom je konačno svirala stvarno dobra glazba uz najljepšu podlogu – dječji smijeh i veselje. Učenici Osnovnih škola Juraj Šižgorić i Faust Vrančić te djeca dječjih vrtića Šibenski tići i Građa sudjelovala su u likovnoj radnici “Manifest ljubavi” pod vodstvom ekipe Radio Šibenika i KU Fotopoetika, Matee Jurić i Snježane Klarić. “Dali smo djeci da crtaju ljubav kako ih oni vide čak i ako to znači nogometna lopta, da crtaju što za njih znači ljubavi te ako žele neka sebi dragoj osobi izrade čestitku. Bilo je tu krugova ljubavi, čestitki za mame, simpatije i razreda, a ljubavi se skupilo za čak tri manifesta ljubavi i nekoliko pojedinačnih radova koja ćemo nekad ovih dana pokazati široj javnosti jer zaslužuju biti viđeni”, poručila je Snježana Klarić, urednica na Radio Šibeniku.

“Napuhanci” Dječaka Paška izazvali su ogromno oduševljenje šibenskih mališana i  školaraca koji su strpljivo čekali u redu za spust i skakanje. Poljana je ovog Valentinova vrvila ljubavlju, tolerancijom, međusobnim uvažavanjem i smijehom – baš kako bi nam svima trebalo biti svaki dan. Mame, bake, ujne, učiteljice, odgajateljice i strine doma su ponijele prigodne crvene ruže koje je sugrađankama podijelio direktor šibenskog TZ-a, Dino Karađole.

 

I da, ako nas pitate, Valentinovo bi zaista trebalo biti svaki, svaki dan!

 

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: