Film, koncert, ples, predstave: Pogledajte što donosi novi tjedan u Arsenu

Written by on 25/04/2022

Novi tjedan u Arsenu počinje filmskim programom u srijedu, nastavlja se koncertom Elis Lovrić i dječjim programima, a završava plesnom šibenskog ansambla Sjene.

ČEŠLJAONICA

400 udaraca naslov je koji se Arsenu prikazuje u srijedu 27. travnja u sklopu Češljaonice Ante Storića. Riječ je o drami s elementima kriminalističkog filma u kojoj se adolescent Antoine Doinel suočava s nizom nevolja u kući i u školi te je jedno od najboljih ostvarenja francuskog novog vala. Scenarij filma, nominiran za Oscara, inspiriran je nesretnim djetinjstvom samog autora, dok je Truffaut nagrađen kanskom Zlatnom palmom za najboljeg redatelja.
Projekcija je na rasporedu u 21 sat, a ulaznice je moguće kupiti online ili na blagajni Arsena gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust.

KONCERT ELIS LOVRIĆ

četvrtak 28. travnja u 21 sat u Arsenu nastupa istarska glazbenica Elis Lovrić koja će šibenskoj publici i gostima predstaviti svoj novi album Kanat od mora. Među pjesmama na albumu su i one koje su već objavljene kao singlovi i predstavljene na festivalima u Splitu i Šibeniku. Upravo na Šibenskim večerima dalmatinske šansone Elis već tri godine zaredom osvaja priznanja struke.
Pjesma Od kad te poznon 2019. osvaja 2. nagradu žirija, a pjesmom Je ča je, Nagradu za najbolje kantautorsko djelo 2020. godine. Osim što glazbom promiče istarski dijalekt i stvaralaštvo, već tri puta nastupila je na DORI u finalu izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.
Ulaznice po cijeni od 60 kuna dostupne su ovdje i na blagajni Arsena gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust i mogu ih kupiti po cijeni od 40 kuna.

PROGRAM ZA NAJMLAĐE – BUBAMARAC

Ovotjedni dječji program privremeno seli iz Arsena na Tvrđavu Barone, gdje će u sklopu Noći tvrđava u subotu 30. travnja biti održane predstava i radionica za djecu. Ulaz je slobodan svim mališanima i roditeljima u pratnji, kao i ostalim posjetiteljima.

U 11 sati će glumci  Dječjeg ansambla Virko i Kazališta StudioArt izvesti dobro poznatu priču o Tri praščića. Veselim pristupom fabuli uveselit će najmlađe gledatelje, ali i one malo starije. Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina.
Na istom mjestu u 12 sati počinje radionica Moj novčić kroz koju najmlađi posjetitelji imaju priliku učiti o povijesti Šibenika i njegovim tvrđavama.

PLESNA PREDSTAVA TEATRA SJENE

U subotu navečer (30. travnja od 21 sat) travanj u Arsenu završava suvremenom plesnom predstavom Madness u izvedbi šibenskog plesnog ansambla Sjene, a povodom Međunarodnog dana plesa.

Predstava je premijerno izvedena u šibenskom kazalištu 2017. godine, a već sljedeće godine gostovala je i u Kazalištu Pinokio u Beogradu. Riječ je o koreografskoj minijaturi, inspiriranoj knjigom autobiografskog zapisa mladog šibenskog autora Dina Seksa Na adresi zalutalih duša koja je nastala na temelju iskustva u periodu dvomjesečnog liječenja u zagrebačkom Zavodu za liječenje i rehabilitaciju od depresivnih poremećaja. Plesom, kao univerzalnim jezikom, glasom tijela, plesači manifestiraju unutarnji doživljaj hospitaliziranih pojedinaca u izolaciji ustanove gdje različite sudbine kao ni društveni status nisu važni.

Ulaznice za Madness dostupne su online i na blagajni Arsena, po cijeni od 40 kuna, a na blagajni članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust.
U NAJAVI

Uskoro će biti poznat program Art kina Arsen za svibanj, a ono što je već poznato su datumi koncerta Elvis Stanić Grupe koja nam stiže 5. svibnja, te Nine Kraljić koja će u Arsenu predstaviti svoj novi glazbeni projekt u ponedjeljak 16. svibnja.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist