Eminem i CeeLo Green snimili pjesmu za nadolazeći film o Elvisu

Written by on 21/06/2022

Eminem i CeeLo Green objavili su svoju novu suradnju, „The King & I”, koja će biti predstavljena u nadolazećem filmu „Elvis”. Pjesma koju su koproducirali Eminem i Dr. Dre te je odsad dostupna na svim glazbenim platformama.

CeeLo Green nedavno je u američkim vijestima KTLA opisao proces nastanka pjesme „The King & I”:

Eminem i ja smo prijatelji godinama – žudio sam za prilikom da surađujem s njim. Pitao me mogu li mu pomoći s pjesmom jer mu treba vrlo brzo, već večeras. Kada vam Eminem kaže da mu treba materijal odmah, odmah mu ga i isporučite.

U soundtracku filma „Elvis” pojavljuju imena kao što su Stevie Nicks, Tame Impala, Jack White i drugi. Između ostalog, prošlog mjeseca potvrđeno je da je na projektu uključena i Musgraves koja će obraditi klasični hit Elvisa Presleyja iz 1961., „Can’t Help Falling in Love”. Biografski fim o Elvisu režirao je Baz Luhrmann („Romeo i Julija”, „Moulin Rouge!”, „The Get Down”), a u kina bi trebao stići 24. lipnja.

Eminem je prošlog mjeseca objavio prošireno izdanje albuma „The Eminem Show” povodom obilježavanja 20. rođendana njegovog četvrtog studijskog albuma nagrađenog Grammyjem. Deluxe reizdanje sadrži 18 bonus pjesama (uključujući B-strane, nastupe uživo, instrumentale i jednu dosad neobjavljenu pjesmu), od kojih nijedna ranije nije bila dostupna za preuzimanje ili streaming.

„The Eminem Show” prvobitno je trebao biti objavljen 4. lipnja 2002, no datum izlaska je pomaknut na 26. svibnja kako bi se spriječilo curenje materijala te ilegalno dijeljenje albuma. Unatoč promjeni datuma, album s 20 pjesama ipak je debitirao na prvom mjestu Billboardove ljestvice 200 najprodavanijih albuma na temelju zapanjujuće prodaje od 284.000 albuma u samo jednom danu. Ovo je jedini album u povijesti kojem je to uspjelo.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist