Objavljeno: 24 lip, 2021
Elvis Stanić otvara Stranu B – ponovno!

Pozornica Tvrđave Barone spremna je za prvu Stranu B! Ovoljetni program 1. srpnja otvara Elvis Stanić Group, predvođena jednim od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivanijim jazz skladateljem srednje generacije – Elvisom Stanićem.

Upravo je nastupom Stanića i poznatog jazz pijanista Nevena Frangeša 2015. godine otpočela priča o Strani B, umjetničkom programu Tvrđave kulture koji nije žanrovski određen, već apostrofira kvalitetu i u Šibenik dovodi umjetnike čija glazba ne poznaje žanrovske odrednice.

Od tada se program s pozornice smještene ispod tribina Tvrđave sv. Mihovila preselio na ljetnu pozornicu Tvrđave Barone, gdje će šibenska publika početkom srpnja uživati u muziciranju jedne od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj.

Spoj mediteranske melodioznosti tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim tendencijama u novim glazbenim ostvarenjima poprima obrise progresivnog jazza i jazz rocka, što se može pripisati „pomlađivanju” benda, odnosno dolasku novih članova čime je repertoar osvježen elektronikom i novim pristupom. Nove skladbe će šibenska publika čuti na Baroneu, ali i na LP izdanju čija se objava očekuje tijekom ove godine.

Kao i na svaku Stranu B do sada, ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja, dok su ostali dobrodošli na koncert po cijeni dnevnog ulaza, sve do popunjenosti kapaciteta gledališta, koji je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.

Koncert je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!