Objavljeno: 6 sij, 2021
Dvanaest najvećih hitova u utrci za Cesaricu

U protekloj godini susreli smo se s neopisivim poteškoćama, a svjetska pandemija i potresi obilježili su 2020. Teška je to godina bila i za hrvatsku glazbu s obzirom na propisane mjere koje su onemogućavale glazbenicima rad i direktan kontakt s publikom. No unatoč izazovnim vremenima s kojima smo svi bili suočeni, hrvatski glazbenici su stvarali, njihove pjesme su osvajale radijske postaje i digitalne servise, a hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine Cesarica ostala je iz mjeseca u mjesec povezana s publikom i glazbenicima.

Pod motom “Moj glas za hit godine” svaki smo mjesec imali priliku odabrati mjesečni hit od 5 ponuđenih pjesama. Na samom početku nove, 2021. godine imamo 12 najuspješnijih i najpopularnijih pjesama u 2020. godini po izboru publike. Sada je došlo vrijeme za veliko finale u kojem se bira hit godine.

Mjesečni hitovi koji ulaze u finalni izbor za Cesaricu – hit godine su:

Hit siječnja: Damir Kedžo “Poljubi me sad” (Ante Pecotić)

Hit veljače: Antonija Šola i Mario Roth “Cijena prave ljubavi” (Antonija Šola)

Hit ožujka: Vinko Ćemeraš “Pelin i med” (Srđan Sekulović Skansi)

Hit travnja: Damir Kedžo “Divlji vjetre” (Ante Pecotić)

Hit svibnja: Pravila Igre “Usne od šećera” (Miro Buljan – Sonja Buljan)

Hit lipnja: Marko Perković Thompson “Ne boj se” (Ante Padovan)

Hit srpnja: Massimo “Mali krug velikih ljudi” (Ivan Dečak)

Hit kolovoza: Zsa Zsa ft. Hiljson Mandela “Ova ljubav” (Ante Pecotić / Ivan Hilje / Bojan Šalamon Shalla)

Hit rujna: Franka “Prvi osjećaj” (Branimir Mihaljević – Nenad Ninčević)

Hit listopada: Petar Grašo “Neće nas zauvik bit” (Tonči Huljić – Vjekoslava Huljić / Petar Grašo)

Hit studenoga:  Vanna “Puna memorija” (Ivana Vrdoljak Vanna)

Hit prosinca: Silente “Mene moje uši lažu” (Tibor Karamehmedović – Sanin Karamehmedović)

Finalno glasovanje za Cesaricu traje do 18. siječnja u ponoć i odvija se na popularnim komunikacijskim mrežama pomoću napredne chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da pomoću modernih tehnologija podrži svog favorita i glasuje za hit godine!

Za pjesme u finalu glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Najuspješnijim pjesmama po izboru publike bit će uručene brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, nagradi publike za hit godine. Tko će osvojiti Cesaricu doznat ćemo u petak, 22. siječnja u televizijskoj emisiji koja će se emitirati na Drugom programu Hrvatske televizije s početkom u 20 sati. 

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: