Objavljeno: 28 tra, 2020
Drugi dan bez novooboljelih od koronavirusa

Na području naše županije nema novooboljelih od koronavirusa, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 38 osoba.

Od ukupnog broja oboljelih 28 osoba je s područja Općine Murter-Kornati, od kojih je ozdravilo 18 osoba. Tri osobe s područja Općine Tisno i sve su ozdravile. Pet s područja Grada Vodica od kojih su 3 ozdravile. S područja Grada Šibenika oboljelo je 11 osoba od kojih je 5 ozdravilo. Osam osoba s područja Grada Drniša od kojih je 5 ozdravilo. Dvije osobe s područja Grada Skradina od kojih je jedna ozdravila. S područja Grada Knina oboljelo je 16 osoba, a tri su ozdravile. Na području Općine Promina 4 osobe su oboljele od kojih su dvije s prebivalištem i izloženošću u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pet je osoba oboljelo s područja Općine Biskupija i po jedna osoba s područja općina Kijevo, Primošten, Ervenik i Ružić.

Od početka epidemije do danas na Odjelu infektologije šibenske bolnice bilo je na liječenju 28 pacijenata. Trenutno je na Odjelu infektologije hospitalizirano 3 pacijenata od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U šibenskoj bolnici imali smo jedan smrtni slučaj od COVID-19, pacijent star 91 godinu s Murtera, kronični bolesnik. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1298 uzoraka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 57 kontakt s oboljelim od COVID-19. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da je 1 osoba kršila izrečenu mjeru.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!