Objavljeno: 18 lis, 2023
Donacije za „TIJAT“: Podržite obnovu legendarnog broda „Tijat“ i, svojom donacijom, pomognite mu da ponovno zaplovi!

Potaknuti interesom javnosti, posebice inicijativom „Tijat u srcu“, Šibensko-kninska županija je ovo ljeto s Jadrolinijom dogovorila kupnju legendarnog putničkog broda „Tijat“ i postala njegov novi vlasnik.
U cilju nam je „Tijat“ obnoviti i prenamijeniti u plovni brod-muzej koji bi povezivao sve istaknute atrakcije u šibenskom arhipelagu, od Tvrđave sv. Nikole i Posjetiteljskog centra „Kanal sv. Ante“ do Centra koralja Zlarin i Memorijalnog centra „Faust Vrančić“ na Prviću, a u planu je u rutu najvoljenijeg broda uključiti i Tribunj i Skradin (NP „Krka“).

U tom pothvatu su nas podržali i pomoć obećali gradovi Šibenik, Vodice i Skradin te općine Tribunj i Tisno, kao i Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije te im se, ovom prilikom, svima od srca zahvaljujemo.

No, svjesni kako jedino zajedničkim snagama možemo pomoći „Tijatu“ da ponovno zaplovi i nastavi svoj „životni put“ kao brod-muzej u šibenskom arhipelagu, gdje i pripada – pozivamo zainteresiranu javnost da svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pomogne u obnovi broda „Tijat“.
U tu svrhu, Šibensko-kninska županija je otvorila poseban račun za uplatu vaših novčanih donacija!

PODACI ZA UPLATU DONACIJA ZA OBNOVU BRODA „TIJAT“:
Naziv primatelja: Šibensko-kninska županija
Adresa primatelja: Trg Pavla Šubića I. br. 2, 22000 Šibenik
IBAN primatelja: HR4323900011800015002
Model: 68
Poziv na broj primatelja: 7358 – OIB uplatitelja
Opis plaćanja: Donacija za Tijat

Naslovna fotografija: Screenshot: Youtube Jadrolinija (HRT)

Javi nam se!