Objavljeno: 5 lip, 2024
DISKONT: Dvadeset i pet sjajnih rock&off imena, sedamdeset i pet videa i gotovo 400.000 pregleda

Serijal DISKONT nastao je po uzoru na popularni međunarodni koncept kojem je cilj promocija mini koncerata odsviranih u zanimljivom interijeru, a distribuiranih putem digitalnih kanala i kojem je kvaliteta zvuka prioritet. Pod nazivom DISKONT i u koprodukciji Iskona i Rock&Off-a, posebna glazbena emisija je u nešto više od pola godine emitiranja okupila 25 vrhunskih domaćih rock&off imena.

Prva hrvatska glazbena videoteka ispunila je očekivanja publike, ali i svih gostujućih glazbenika s obzirom na to da samo ova sezona ukupno broji skoro 400.000 pregleda.

“Led je probio” popularni bend Jonathan, a nakon njih u DISKONTU su nastupili brojni miljenici domaće publike (pogotovo koncertne): BluVinil, Bore Balboa, Boris Štok, Brain Holidays, Brkovi, Detour, Djeca!, Ida Prester i Lollobrigida, IDEM, Je Veux, Kandžija, Kensington Lima, Kojoti, Mašinko, Mile Kekin, Ministranti, Miriiam, nemanja, pocket palma, Rezerve, The Gentleman, The Siids, Tidal Pull i Tus Nua.

Osim sjajnih nastupa izvođača, DISKONT je servirao publici i kratke intervjue i zanimljivosti o izvođačima. Sadržaj je dostupan na TikTokuInstagramu i Facebooku. Saznali su, između ostaloga, kako je skriveni talent Bore Balboe vožnja u rikverc, kako se Bojan iz benda Mašinko skroz kuži u bauštelu i kako bi Kandžija svoj glas mijenjao za glas Morgana Freemana. Bilo bi zanimljivo čuti Freemana kako pjeva Magičnu butru.

Osim putem digitalnih kanala, DISKONT možete pratiti putem besplatne Rock&Off videoteke na Iskonovim TV platformama. 

„Glazbenu smo publiku time oslobodili reklama tijekom slušanja omiljenih playlista. Rock&Off videoteka je besplatna svim našim korisnicima, a osim epizoda Diskonta sadrži i snimke svih Rock&Off dodjela nagrada te žanrovske playliste nominiranih i nagrađenih izvođača. Za one koji vole samo internet, YouTube je glavna diskontna destinacija“, pojašnjavaju iz Iskona. 

Foto: Filip Kovačević

„Jako smo sretni zbog proširenja Rock&Off platforme u ovih šest godina od početka naše suradnje. Osim dodjele nagrada, kviza, projekata Kampus, Skener i Radio, Rock&Off turneje te Male škole Rock&Off novinarstva, u suradnji s našim partnerom Iskonom sad smo kreirali i DISKONT. Vjerujemo da je i ovo način da veliki broj rock&off glazbenika dođe do šire javnosti što je i krajnji cilj Rock&Off platforme. Hvala svim izvođačima, autorima, producentima te diskografskim kućama koje su se odazvale za suradnju“, rekli su Krešimir Blažević i Davor Drezga iz Rock&Off-a.

Jedinstvenost interijera Diskonta u kojem izvođači nastupaju je u tome što je on ispunjen proizvodima i akcijama koji su inspirirani domaćom glazbom. Vizualni identitet Diskonta potpisuje Darko Kujundžić, scenografiju Miro Hrg, a vizualne identitete proizvoda nazvanih po pjesmama rock&off izvođača učenici Prirodoslovne i grafičke škola Rijeka.

Cijeli „set the scene“ je opuštajuć i idealan za playlistu povodom druženja ili pak za glazbenu kulisu dok se opuštate pa i radite od kuće.

Sve Diskont TV nastupe možete pogledati OVDJE.

Foto: Filip Kovačević

 

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!