Objavljeno: 10 srp, 2021
Damir Kedžo se vratio u 90-e po “Vatru i led” – osvježi vruće ljeto uz novu dimenziju Colonijinog hita

Hrvatska pop zvijezda Damir Kedžo ima novi ljetni hit! “Vatra i led”, veliki hit grupe Colonia koji je napisao osnivač ove dance grupe Boris Đurđević, ponovno je oživljen. Iako je ova pjesma sveprisutna u hrvatskom radijskom eteru, sada je dobila i pravu klupsku poslasticu. Za novu dimenziju zaslužni su Goran Kovačić i Vrisak Studio, a ono što je također osvježeno je i vizualni pečat.

Vatra i led su dva suprotstavljena elementa koja zajedno bez obzira na svoje različitosti mogu činiti jedno, a na takav način je prikazan i spot koji osvaja na prvo gledanje. Uz sjajno raspoloženog Kedžu u spotu se pojavljuje i prekrasna Iva Knežević. Razdvaja ih životni stup, ali ih spajaju emocije. Tko je od njih vatra, a tko led neka svatko sam prosudi. Režiju i montažu potpisuje Tin Majnarić.

“Zapravo je ‘Vatra i led’ bila moja želja jer mi je ta pjesma super i podsjeća me na djetinjstvo, odnosno na vrijeme kad smo baš svi bili ludi za Colonijom. Uvijek volim projekte koji su kreativni i koji mi dozvoljavaju da izađem van nekog svog glazbenog žanra. Makar je ovo ispalo zapravo dosta blisko mojim željama. Kad imaš takvu priliku da snimiš nešto novo i drugačije, budući da sam jako znatiželjan, uvijek kažem da”, kaže Kedžo koji je u samo 15 minuta snimio vokal za ovu pjesmu.

Damir Kedžo sjajno je prenio emociju i poruku pjesme na ovu posebnu izvedbu, a da je riječ o multitalentiranom umjetniku dovoljno govori videospot. Da nije glazbenik, u drugom životu bi sigurno bio glumac.

“Sama pjesma je jako razigrana i aranžman je zbilja krcat, tako da nismo htjeli raditi previše ekstremne zahtjeve. Također ovo je jedan od bržih spotova koje sam snimio. To ne znači da se nismo trudili, sve je ispalo super. Kad si dio projekta koji ti se sviđa i kad te inspiriraju pjesma i spot mislim da to sve skupa puno brže ide”, ističe.

Nije lako prikazati i suze i smijeh, i vatru i led – ali Damir i Iva su pokazali da mogu biti ljekoviti i opasni kao pelin, ali i slatki kao med.

Nek’ traje ova pjesma zauvijek – odvrni na najače i provedi ljeto uz svoju “Vatru i led”!

Naslovna fotografija: Kristina Vrdoljak

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!