Objavljeno: 18 ožu, 2024
“Crtaona fest – 20 godina od Crtaone” – 29. i 30. ožujka u dvorištu šibenske Gimnazije

Festival je nastao kao nostalgični osvrt na djelovanje jedne kultne učionice originalno namijenjene za tehničko crtanje, ali generacijama prenamijenjene u kultno koncertno okupljalište raznih generacija.

Ideja za festival došla je u trenutku kada su organizatori Filip Plavčić i Zvonko Ćoso shvatili da je prošlo 20 godina od kako su tamo organizirali prvi koncert. Kako bi se malo odmakli od monotonije svojih privatnih firmi, nakon još par nagovora i prve pozitivne reakcije stiže i prvo izdanje Crtaona festa.

Osnovni cilj je bio što bliže vratiti duh prošlog vremena, te je i program festivala složen sa bendovima koji su u tom vremenu svirali u Crtaoni.

U prilog tomu išlo je što trenutno u sklopu Gimnazije djeluju i razni bendovi te je bilo logično da ih se pozove da sudjeluju u programu.

Tako smo spojem nostalgije i mladosti dobili dobitnu kombinaciju i program za dvodnevni festival .

Festival također nosi šibenski autohtoni pečat, te će se u sklopu festivala posluživati craft pivo Šibenske pivovare(Mihovil, Faust, Cvita i Barone) te proizvodi Vinoplod Vinarije Šibenik.

U petak 29. ožujka nastupaju gimnazijski bendovi Krivo srastanje, RetroVizija i Aracataca. Nakon sto nas zagriju sjajni gimnazijski bendovi Đele sa svojim triom, nakon 20 godina dolazi odsvirati hitove kao što su A šta da radim, Užas je moja furka, Fa-fa-fa, Balkan itd. i u cijelosti izvesti legendarni live album Ravno do dna.

U subotu 30.3. sviraju šibenski old school punkeri Stratus, gimnazijski Freston , legendarni šibenski bend D Diplinizi , i samo za ovu priliku nakon 12 godina ponovno okupljen BeetanTone.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u sklopu sustava Entrio.hr on-line ili u Šibeniku na sljedećim pretprodajnim mjestima: City Point – Informativni centar Šibenskih tvrđava,GHETALDUS – Kaufland Šibenik, TISAKmedia Šibenik DALMARE I GHETALDUS – Šibenik Dalmare Centar.

Pušten je i limitirani broj promotivnih dvodnevnih festivalskih ulaznica po promotivnoj cijeni od 15 e.

Ulaz otvara u 19:00 h, a početak programa zbog velikog broja bendova zakazan je točno za 20:00 h.

Medijski pokrovitelji : Šibenik In i Radio Šibenik

Sponzori: Šibenska pivovara, Sold Out digitalni tisak&dizajn, Vinoplod Vinarija Šibenik, Lider ing d.o.o., Majc event solutions D.o.o. i TZ grada Šibenika

 

Naslovna fotografija: DDiplinzi

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: