Objavljeno: 22 velj, 2021
CAMBI. – najveće iznenađenje Dore dobili svoju video priču u režiji Mare Milin!

Visoko četvrto mjesto na ovogodišnjoj Dori osvojio je splitski vokalni sastav CAMBI. čija će pjesma “Zaljubljen”, sudeći po prvim reakcijama publike i struke, osvojiti radijski eter.

“‘Zaljubljen’ je prava bomba od pjesme! To je vjerojatno najbolja stvar koju smo dobili u ruke i jedva smo dočekali da je ljudi čuju. Pjesma je, naravno, ljubavna, ali nije balada nego izuzetno energična. Glazbu i tekst napisala je Makica, kako od milja zovemo Mariju Mirković – članicu grupe The Frajle, i velika joj hvala što nam je iskazala povjerenje da ju iznesemo.” – izjavili su CAMBI., inače članovi udruge “Klapa Cambi” iz Splita. U međuvremenu pjesma je dobila i svoju pripadajuću video priču čiju režiju potpisuje poznata fotografkinja Mare Milin, a montažu Denis Golenja.

“Mare je bila idealan izbor za ovu priču jer smo htjeli pjesmi dati umjetničku notu koju može samo Mare Milin.” Zaista grandiozan crno-bijeli spot snimljen je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i na predivnim lokacijama Kraljičine plaže u okolici Zadra, a u njemu se uz dečke iz vokalnog sastava CAMBI. odjevene u Varteks, pojavljuje i mlada glumica Ana Uršula Najev s kojom su već imali priliku surađivati.

“Uršula se već pojavila u spotu za pjesmu “Oceani ljubavi” u duetu s Nenom Belanom, a zapravo se radi o tome da je i ona jedan od naših prijatelja-suradnika koje sve okupljamo u priči prvog albuma pod nazivom “Zovem prijatelje moje”.

Foto | screenshot

Četvorica glavnih vokala Sandro Gerbec, Joško Tranfić, Jure Nikolić i Luka Čulić s opatijske pozornice su ispraćeni ovacijama, a iskreni komentari publike pjesmi “Zaljubljen” prognoziraju svijetlu budućnost

Ovom pjesmom CAMBI. i Marija Mirković opjevali su profinjenost koju svaka žena nosi u sebi pa ni ne čudi što je stih “…i mila i vila” već pronašao put do srca brojnih slušateljica kao što će vjerujemo i ovaj uhu i oku ugodan splitski vokalni sastav CAMBI.

Statičar, kineziolog, solist u HNK i tehničar-laborant na Institutu za oceanografiju i ribarstvo četvorica su ‘običnih tipova’ koje spaja ljubav prema glazbi i višeglasnom pjevanju i koji su dosad objavljenim singlovima kao i pjesmom “Zaljubljen”, uspješno pokazali kako je hrvatska scena spremna za jedan pravi muški vokalni sastav.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!