Objavljeno: 23 sij, 2021
Billie Eilish zapjevala na španjolskom jeziku

Riječ je o suradnji sa španjolskom glazbenicom Rosalíom, a pjesma je dio soundtracka iščekivane nove sezone serije “Euphoria”.

Nakon perioda nagađanja, početkom ovog tjedna je i službeno potvrđeno – megauspješna Billie Eilish ostvarila je suradnju sa španjolskom glazbenicom Rosalíom! Riječ je o netom objavljenoj pjesmi “Lo Vas A Olvidar”, koja je predstavljena kao najavni singl soundtracka nove sezone iščekivane HBO-ove serije “Euphoria”.

Fanovi diljem svijeta nestrpljivo su iščekivali objavu ove pjesme, koju je još 2019. godine u intervjuu za Rolling Stone dala naslutiti Rosalía: “Bila sam u studiju s puno ljudi, ali nitko me do sada nije impresionirao kao Billie. Ima ekstremnu karizmu i ekstremnu strast kada pjeva”, otkrila je tada Grammyjem nagrađena glazbenica.

O procesu kreiranja ove pjesme detalje otkriva i Billie Eilish: “Očito, većina teksta je na španjolskom, i mislim da je to važno. Dok smo stvarali ovu pjesmu, Rosalía je predložila da bude na engleskom, međutim nisam to htjela – već u tim počecima mi je prekrasno zvučala u svom originalu. Objasnila mi je značenje stihova i još više sam doživjela tu predivnu emociju pjesme”, zaključuje.

Za novi singl je predstavljen i prateći videospot, koji donosi emotivnu vizualnu priču za koju je zaslužan australsko-američki redatelj Nabil. U manje od 24 sata od objave, videospot je prešao 7,5 milijuna pregleda te je dospio i na #14 YouTube Trendinga u Hrvatskoj!

Za Billie Eilish, “Lo Vas A Olvidar” nasljeđuje nedavni singl “Therefore I Am” s kraja 2020., a Grammyjem nagrađena glazbenica priprema i objavu dokumentarnog filma: “Billie Eilish: The World’s A Little Blurry”, koji će svjetsku premijeru imati 26. veljače.

Novi singl “Lo Vas A Olvidar” zasigurno je jedna od istaknutijih glazbenih suradnji ove godine, a dostupan je za slušanje putem digitalnih streaming platformi.

Naslovna fotografija: Billie Eilish x Rosalia, promo fotografija, Universal Music

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: