Objavljeno: 1 kol, 2021
Billie Eilish objavila očekivano studijsko izdanje – Happier Than Ever“

Očekivano studijsko izdanje Billie Eilish „Happier Than Ever“ napokon imamo u prilici slušati u potpunosti. Album kojeg je Billie napisala i producirala u suradnji s bratom Finneasom sadrži ukupno 16 pjesama među kojima su i ranije objavljeni singlovi „My Future“, „Therefore I Am“, „Your Power“, „Lost Cause“ i „NDA“.

Željela sam da napraviti bezvremenski album, i to ne samo prema mišljenju drugih, nego bezvremenski album za samu sebe. Inspiracija je došla od starijih umjetnika uz koje sam odrastala, kao što su Julie London, Frank Sinatra i Peggy Lee. Upravo zbog toga se može reći kako su pjesme na albumu prilično razlikuju jedna od druge, što mi je u konačnici i bio jedan od glavnih ciljeva. Voljela bih kada bi se dobio dojam cjeline, no da ipak ne zvuči kada da iznova svira ista pjesma”, izjavila je Billie Eilish o svom najnovijem izdanju objavljenom nešto više od dvije godine od albuma prvijenca „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“, kojim je osvojila srca publike diljem svijeta i koji ju je pozicionirao kao jednu od najznačajnijih glazbenica svoje generacije. Novi album donosi potpuno novi zvuk i estetiku što je svojevrsni odraz odrastanja, umjetničkog, profesionalnog i osobnog.

„Tijekom stvaranja albuma prolazila sam kroz fazu velike samorefleksije te smatram kako se upravo to odrazilo i može osjetiti u samim pjesmama: unutarnji osjećaji, razmišljanja o samoj sebi te o stvarima koje sam doživjela ili događaji kojima sam prisustvovala“, komentirala je mlada umjetnica koja nedavno javno otvoreno govorila o mentalnom zdravlju te problemima koje donosi popularnost u tinejdžerskim godinama. Ovoga puta o svojim najdubljim emocijama odlučila je progovoriti kroz glazbu: “Ranije sam se uvijek osjećala anksiozno i pod pritiskom, činilo mi se kao da ništa nije dovoljno dobro, kao da nisam dovoljno talentirana. Sada sam puno sigurnija u sebe i svoj rad. Puno sam radila na ovome i smatram kako je ovaj album došao u pravo vrijeme”.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: