Objavljeno: 11 svi, 2020
Besplatan prijevoz za učenike osnovnih škola tijekom ljetnih praznika

Od završetka ove, pa sve do početka iduće 2020./2021. školske godine autobusi tvrtke „Autotransport“ d.d.  učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Šibenika vozit će besplatno.

„Želja nam je da našim školarcima omogućimo jednostavnije i sigurnije kretanje i odlazak na plažu, u vrijeme kad su rasterećeni školskih obaveza. Također, ova besplatna usluga gradskog prijevoza učenicima  za vrijeme ljetne sezone, olakšat će izdatke i njihovim roditeljima.“, rekao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Rezultat je to dogovora Grada Šibenika i koncesionara gradskog prijevoza, tvrtke Autotransport, koji  za vrijeme trajanja mjera  Stožera civilne zaštite RH o proglašenju epidemije bolesti COVID19 , nisu bili u mogućnosti obavljati  uslugu prijevoza putnika u javnom prometu.

Grad Šibenik temeljem Ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada subvencionira prijevoz posebnim kategorijama putnika po socijalnom, starosnom i prihodovnom kriteriju.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: