Objavljeno: 26 ruj, 2022
Berba u najvećem dalmatinskom vinogradu: povedi obitelj i prijatelje u Drniš i uživaj u autentičnom iskustvu

Zbog najave velike kiše za subotu 1. listopada, tradicionalna berba u najvećem dalmatinskom vinogradu u Petrovu polju održat će se tjedan dana kasnije, u subotu 08. listopada od 9 sati.

Berba će trajati do cca 13 sati, nakon čega slijedi ručak uz glazbu uživo i dodjelu nagrada najuspješnijim beračima, a oko 15 sati na redu je turistički obilazak Drniša. Spomenut ćemo da se ove godine za berbu prijavio rekordan broj sudionika, njih 200 te da postoji nekoliko desetaka zainteresiranih na listi čekanja.

Ogromno zeleno prostranstvo nedaleko rijeke Čikole, nekoliko kilometara udaljeno od Drniša, i ove će godine biti mjesto na koje će svi biti dobro došli iskusiti kako izgleda prava dalmatinska berba grožđa na najautentičnijoj lokaciji. Do sada je ovoj berbi sudjelovalo nekoliko stotina namjernika iz svih dijelova Dalmacije, od sredovječnih ljudi, mladih, djece, studenata, umirovljenika, planinarskih klubova…, svih koji cijene dan van gradske vreve, a bilo je i sudionika koji imaju vlastite vinograde, ali vinograda im jednostavno nikad dosta.
I ove godine, kao i prethodnih, svima zainteresiranima bit će osiguran prijevoz iz Splita i natrag (moguće je doći i vlastitim automobilom), a nakon trosatne berbe, u vinogradu ih čeka marenda, glazba i mala turistička tura po okolici.

„Ovo je jedna vinsko-turistička priča za sve generacije, koja raste iz godine u godinu i ima potencijal postati tradicionalna i koja promovira ne samo naš vinograd, nego i cijelu drnišku zagoru koja je još uvijek nedovoljno otkriven dragulj, a ima toliko toga za ponuditi. Od gastronomije i prirode, pa tako i do našeg vinograda u kojem neke od sorti rastu stoljećima i koji daje grožđe izvrsne kvalitete. Neki od sudionika dolaze nam svaku godinu i siguran sam da će i ove, a sve druge pozivam da nam se pridruže, donesu samo dobru volju, a kući će se vratiti puni dobre energije, grožđa i s malim poklonima koje im pripremamo“, istaknuo je Luka Diel – Zadro, vlasnik vinograda.

Sudionici mogu sudjelovati i u malom natjecanju u berbi grožđa ako žele, a ako ne, slobodni su u svom tempu hodati između trsova i uživati u iskustvu berbe.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem maila jematva@dalmacijavino.hr ili putem Facebook stranice Dalmacijavina

Kako je ovo druženje izgledalo proteklih godina, pogledajte ovdje!

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: