Objavljeno: 15 lip, 2020
Bajaga i Instruktori nakon 31 godine nastupaju na koncertu ljeta u Šibeniku

Bajaga ipak nastupa ovog ljeta u Šibeniku, vijest je to koju su danas objavili iz organizacije Regius festivala. Iako najavljen još u veljači, sudbina velikog koncerta najpopularnije rock grupe na ovim prostorima bila je upitna zbog epidemije virusa Covid-19. Popuštanjem mjera opreza i dopuštanjem javnih okupljanja, Šibenčani će tako ove godine izgleda dobiti koncert ljeta u svom gradu,

„Nažalost zbog ludila oko korone, slavljeničko jubilarno deseto izdanje Regius festivala prebačeno je na ljeto 2021. Bez obzira na to, odlučili smo da duh Regiusa živi i ove godine, tako da ćemo organizirati veliki samostalni koncert Bajage ovog ljeta u Šibeniku kojeg čekamo više od 30 godina”, stoji u priopćenju iz šibenske PARK organizacije.

Nastup Bajage & Instruktora realizira se pod brendom Regius mini break, a na rasporedu je u petak, 24. srpnja i to na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova, lokaciji na kojoj se tri godine održavao Terraneo festival. Bajaga u Šibeniku nije svirao od 1989. godine.

Nakon razlaza s Ribljom Čorbom početkom 80-ih, Bajaga se upustio u solo karijeru debi albumom „Pozitivna geografija”. Nakon toga su uslijedila sad već kultna izdanja „Sa druge strane jastuka”, „Jahači magle”, „Prodavnica tajni”, „Neka svemir čuje nemir” na kojima se nalaze megahitovi poput „Tišina, „Zažmuri”, „Tamara”, „Život je nekad siv, nekad žut”, „Dvadeseti vek”, „Plavi safir”. Bajaga & Instruktori uspjeli su tijekom gotovo 40 godine bogate karijere zadržati autentičnost, a istodobno zvučati bezvremenski pa se s njihovim pjesmama mogu poistovjetiti starije i mlađe generacije.

Program Regius mini breaka upotpunit će legenda šibenske rock scene – Miro Odak sa svojim novim projektom Lili Gee, punokrvnim bendom s kojim će svirati autorske materijale s dvije ploče Predigra i Android. Njihova kombinacija retro zvuka s modernim svjetskim trendovima zagrijat će publiku prije Bajage.

Svi oni koje će nositi adrenalin nakon Bajage i Instruktora moći će nastaviti gibati ruke i noge uz jedan od najdugovječnijih šibenskih cover bendova, peteročlani sastav Fenix. Oni će svirati najbolje od rocka, popa i funka u svom prepoznatljivom stilu.

Za glazbenu sliku prije i poslije bendova, bit će zadužena šibenska radijska voditelja Stella Jakelić.

Podsjetimo, deseto izdanje Regius festivala trebalo se održati ovog ljeta na rtu Martinska nasuprot Šibenika, a u svom slavljeničkom jubileju planiralo se ugostiti više od 20 izvođača na dvije bine u tri dana programa. Jubilej se odgađa do sljedećeg ljeta uz obećanje organizatora da će biti još veće od planiranog.

Ulaznice za Regius mini break w/ Bajaga i Instruktori po cijeni od 100 kn možete kupiti na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima. Na ulazu će cijena biti 150 kn.

Ulaznice kupljene do sad za Regius festival vrijedit će i za veliki koncert Bajage. Oni kojima neće pasati novi datum ili nova shema, moći će ostvariti povrat novca. Za detalje o tome pratite Facebooku stranicu Regius festivala, Instagram ili www.regiusfestival.com.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: