Objavljeno: 22 velj, 2023
AUDIO Šibenske uspomene: ‘Ozren je bija nekako vitren. Nagal. Sve na brzinu. U letu. Jedinac’

Zimsko prohladno jutro na Šupićevcu. Stadion HNK Šibenika, lipa umjetna trava, dica se zagrijavaju. Uskoro počinje utakmica. Nogomet je dici omiljena igra. I ja san unukovih godina trenira u ovome nogometnom klubu. Vodija nas je šjor Stojo Mileta. Veliki visoki ćuvik, ozbiljan a opet nekeko dobar i dobročudan. Svoj je život posvetija nama dici. Volili smo ga, njaga i njegove priče, slušali i poštovali. Stojo je bija Zakon.

Povremeno su nam dolazili Šupe i Žepina rečeni Kepa. Oni su nas podučavali tehnici. Tri jutra na šetemanu. Zimi pauza. Nemoš po ledu igrati i trenirati. Mogla bi dica navući kakvu boleštinu. Sad toga više nema. Kako se diže sunce , podiže se i bura. Postaje sve ledenije. Dica su za razliku od nas nekad, sada dobro opremljena i obučena. Nema zime rekli bi.

Cijelu emisiju poslušajte na našem Soundcloud kanalu:

 

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!