Objavljeno: 31 lis, 2022
AUDIO Šibenske uspomene: ‘Ova priča je za Mira, a odnosi se i na sve moje drage prijatelje kojih više nema među nama’

Zdravi i veseli bili. Ja san Pave Čala rečeni Dobre iz Škopinca i evo za vas još jedne priće. Ova je za Mira a odnosi se na sve moje drage prijatelje kojih više nema među nama. To je dan kad ih se sa rado sičamo. Kao da su tu još uvik među nama.

Sutra su Svi Sveti. Prikosutra je Mrtvi dan. Vrime kad se prisjećamo svojih naj milijih. Roditelja, rodbine, ali i bliskih prijatelja. Neki su daleko i nije lako do njih doći. Kako je i običaj kupiti cviće, zapaliti lampione sa voskom. Obilazimo groblja, čistimo grobove i dodajemo novo cviće i sviće. Sveta Ana tamo su Mara, dida i baba. Teško je ali i lipo jer se sitiš svih lipih stvari koje si s njima proživija. Što si stariji to vrime postaje sve dragocjenije. Taj život nemoš više vratiti. Nema ga još puno do kraja. Samo je tu s tobom duboko tebi zakopano. Ali iznikne bar za ovih nekoliko dana. Teško je pomalo tužno, svi moji dragi u meni žive jednako kao i dok su bili s nama. Što si stariji to i više nedostaju, ali tako je to život ide dalje.

Poslušajte cijelu emisiju, a tekst možete pročitati na Facebook profilu Pave Čale.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!