Objavljeno: 9 velj, 2021
AUDIO: Šibenčanin Dražen Frua vlastitim rukama gradi kuću za stradale u potresu

Šibenski „meštar vridnih ruku“ Dražen Frua početkom mjeseca krenuo je s gradnjom kuće za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj mu je sagraditi montažnu kuću od 20-ak kvadrata koja će imati verandu, kuhinju, wc, boravak i krevete za spavanje.

Osim što je majstor na širokom polju djelatnosti, Frua je i veliki zaljubljenik u glazbu. Tako je u slobodno vrijeme i DJ i organizator koncerata, partija i drugih glazbenih događanja u Šibeniku, a sve pod svojim brendom Čudna Muzika. U tom smislu odabrat će i buduće stanovnike svoje kuće koju gradi sam sa svojih deset prstiju.

 

 

Dražen Frua u poslu granje kuće za potresene. Foto: Udruga PARK

Da bi Frua mogao nastaviti graditi i završiti kuću za stradale potrebno mu je oko dvadeset tisuća kuna koliko iznose troškovi materijala za izgradnju te prijevoza kuće na odredište. Zato je pokrenuta humanitarna akcija „Gradimo kuću za potresene“ koja se organizira kroz šibensku PARK organizaciju, udrugu civilnog društva s desetogodišnjim stažem u kulturnom i aktivističkom životu grada Šibenika. Pozvani su svi koji žele donirati financijska sredstva za pokrivanje troškova izrade kuće za potresene da svoje uplate izvrše po ovim podacima:

UDRUGA PARK
ŠIBENIK
IBAN – HR8923900011199007121 HPB
OPIS PLAĆANJA – KUĆA ZA POTRESENE

Iz PARK-a poručuju da se akciji može pomoći i doniranjem građevinskog materijala ili  sudjelovanjem u samoj gradnji kuće, odnosno fizičkoj pomoći Draženu Frui. Svi koji su zainteresirani za pomoć u takvom smislu mogu se javiti u inbox Facebook stranice Udruge PARK

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: