Objavljeno: 29 tra, 2022
AUDIO: Karmen Herceg protiv HZZO-a: Intervenirao i Ured predsjednika RH, Karmen nastavlja borbu

Uspješna modna dizajnerica iz Brodarice, 44 – godišnja Karmen Herceg, koja se godinama bori za prava osoba s invaliditetom, a i sama ima 90 postotni invaliditet, ovih je dana uputila javni apel.

Ogorčena je pravilima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, prema kojim se na novo ortopedsko pomagalo mora čekati tri godine iako se postojeće raspalo prije isteka roka naznačenog trajanja. Karmen je u javnosti poznata i po tome što, unatoč tjelesnom hendikepu, ruši sve predrasude o osobama s teškoćama. Novo izdanje emisije “Zdravi Šibenik” njezina je priča o cjeloživotnoj borbi sa zdravstvenom administracijom i birokracijom.

Zbog njenog slučaja HZZO-u je pisao i Ured predsjednika RH i Karmen će dobiti novu protezu, ali njena borba tu ne prestaje.

Nalog Ured predsjednika RH HZZO-u da obavi inspekcijski nadzor nad Ispostavom HZZO-a u Šibeniku

 

Obrazloženje odbijenice Komisije šibenske Ispostave HZZO-a

Što planira dalje i zašto je ona naša superjunakinja donosimo u priči Živane Podrug u emisiji Zdravi Šibenik:

Naslovna fotografija: privatna arhiva Karmen Herceg

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!