Objavljeno: 9 ruj, 2022
AUDIO: Bez dogovora oko novih cijena usluga Zelenog grada Šibenik

Predstavnici Grada Šibenika i gradskog poduzeća Zeleni grad Šibenik iduće srijede trebali bi imati sastanak na kojem će biti riječi o novom cjeniku te načinu odlaganja, odnosno prikupljanja i odvoza biootpada te treba li nam treće reciklažno dvorište ili ne. Potvrdio je to za Radio Šibenik, direktor Zeleni grad, Novica Ljubičić.

Do tada jedino što je poznato je da će se cijene mijenjati. „O tome odluku donosi Gradsko vijeće, a mi moramo vidjeti koje sve radnje moramo poduzeti. Imamo i obvezu uspostavljanja sustava biootpada. U gradskoj upravi imamo zakazan sastanak 14. rujna. Ide i formiranje novih cijena, a imamo i natječaje na koje se mogu javiti jedinice lokalne samouprave za nabavu opreme. Moramo razgovarati i o širenju podzemnih kontejnera. Krajnji su rokovi da s tim krenemo”, kazao je u emisiji Zeleni Šibenik, Novica Ljubičić, ističući da sve odluke koje se donesu, a prije eventualnog usvajanja na Gradskom vijeću, moraju proći javno savjetovanje u trajanju od mjesec dana. Rok za donošenje odluke o novom cjeniku i ostalom ističe s prvim danom nove godine.

Da se još uvijek nisu donijele konkretne odluke za Radio Šibenik potvrdio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, Ante Nakić.

SUKLADNO NOVOM ZAKONU – NOVE CIJENE

„Što se tiče cijena, čekamo Zeleni grad da donese nekakav prijedlog. Sukladno novom zakonu doći će do korekcija gdje će neke kategorije poskupiti neke pojeftiniti. Tu sad trenutno nemamo još nacrt te odluke, ali do kraja godine bi trebao biti izrađen”, kazao je Nakić, dodajući da prate situaciju u drugim jedinicama lokalne samouprave koje su nalik ovoj u gradu Šibeniku.
Skupljanje biootpada nešto je o čemu razgovaraju sa Zelenim gradom, doznajemo, kao i to da će idući podzemni kontejneri biti postavljeni na Baldekinu.

„Sad imamo u planu kroz deseti mjesec raditi (podzemne spremnike op.a.) na par lokacija po Baldekinu i Šubićevcu”, otkrio je šef komunalaca, Ante Nakić.

Inače, danas je točno mjesec dana da je donesena odluka da podzemni spremici ostanu otvoreni do daljnjeg te da se kartice ne koriste. Tako će ostati dok se ne uspostavi kompletan sustav podzemnih spremnika po cijelom Gradu Šibeniku. „To će sigurno trajati narednih nekoliko godina i kad zaokružimo centar grada, kad sve gradske četvrti budu imale podzemne spremnike onda bi se opet pokušalo uspostaviti gospodarenje otpada na način da svi imaju kartice”, kazao je Nakić.

Sve o planu i programu za do kraja godine i zašto je dvadeset lipa proglašen problemom u odlaganju otpada na području Grada Šibenika poslušajte u nastavku.

tu

 

 

Naslovna fotografija/izvor: Zeleni grad Šibenik – Facebook

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: