Objavljeno: 10 pro, 2020
Art & Craft božićna izložba u Azimutu koju ne smijete doći vidjeti

Devetnaest umjetnika i kreativaca sa šibenskog područja okupilo se (u manjim grupama, naravno) u galeriji kluba Azimut kako bi realizirali jedinstvenu umjetničku akciju – božićnu izložbu koju ne smijete doći vidjeti. Prvobitno, akcija je bila zamišljena kao božićna art & craft prodajna izložba umjetnina i unikatnih predmeta na kojoj bi Šibenčani mogli pronaći jedinstvene i originalne poklone za svoje najbliže. No, kako je Grinch ove godine osmislio učinkovit plan za krađu Božića, otkazane su sve božićne priredbe, izložbe, sajmovi i manifestacije. Zapravo, ne baš sve.

Ako smo išta naučili ove godine, to je da se umjetnost ne može otkazati. Baš kao i voda, uvijek pronađe put do bunara duše. Unatoč zatvaranju galerije kluba Azimut, svih devetnaest umjetnika
dostavilo je svoje radove u šibenske bunare. Izložba će biti postavljena i odmah potom službeno zatvorena sve do 8. siječnja iduće godine. Svoje radove u zatvorenoj galeriji izložit će Zvonimir Vila, Danijel Hrg (Deni design), Miranda i Mario Juras (Lulas Art), Branka Grubić, Denis Jakovljević, Prixa stuff, Lana Martinović Čala, Dolores Bujas, Adrijana Diklić, Julijana Mašina, Ivana Antić Stošić, Zrinka Magazin, Branka Telenta, Vedran Baus, Nives Jakovljević, Silvija Sunara i Anita Franin Pećarica, Nino Šolić , a domaćim umjetnicima se pridružio Koraljko Greben iz doline Neretve. Galerija je uređena u stilu toplog božićnog tinela sa točno 167 izloženih unikatnih eksponata – slika, fotografija, instalacija, lampi, namještaja, nakita i različitih ručno rađenih uporabnih i ukrasnih predmeta. Prostor je okićen tisućama svjećica, božićnim drvcem, kaminom pa čak i letećim djedom božićnjakom.

Božićni tinel – izložba koju ne smijete doći vidjeti trajat će od od 11. prosinca, pa sve do 8. siječnja. Galerija će biti zatvorena svakim radnim danom i subotom, a nedjeljom neće raditi. Ne možete doći i ne možete ju vidjeti. Ali ćete znati da je tu. Zahvaljujući suvremenim tehnologijama, dio atmosfere će ipak doći u Vaše domove. Moći ćete vidjeti radove, upoznati umjetnike, kontaktirati ih i tko zna – možda se neka od kreacija ipak nekako nađe pod Vašim borom. Više informacija bit će poznato u danima koji dolaze.

Atmosferu osmišljavanja i realizacije projekta možda najbolje opisuje interni radni slogan akcije:
„Why? Because fuck you 2020 , that’s why!“ Iz Azimuta posebno zahvaljuju kreativcima okupljenim u Kolektivu 4B, zaslužnim za ideju i realizaciju izložbe , šibenskim umjetnicima na vjeri u ovaj projekt te ekipi Photo 82 na tehničkoj podršci čitave priče.

 

 

Foto: Valerio Baranović

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: