Objavljeno: 17 stu, 2020
50 Cent s videospotom za “In Da Club” ostvario milijardu YouTube pregleda

Početkom 2000-ih američki reper 50 Cent je objavio singl “In Da Club”, pjesmu koja ga je lansirala među svjetska imena hip-hop/glazbene scene te osvojila publiku i klubove diljem svijeta. Gotovo 20 godina kasnije, dobro zapamćeni intro i stihovi ostvaruju još jedan značajan uspjeh – prateći videospot ovog je ponedjeljka dosegnuo milijardu YouTube pregleda i postao dio “YouTube’s Billion Views” kluba!

Ovime je “In Da Club” video postao i drugi rap/hip-hop glazbeni videospot objavljen prije YouTube ere, a koji je dosegnuo milijardu pregleda na ovoj platformi. Prvi je bio Eminemov “Without Me”, čime se 50 Cent našao u dobrom društvu svog mentora, ali i pridružio glazbenim imenima kao što su Nirvana, Queen, Whitney Houston, Guns N’ Roses…., kojima je to već pošlo za rukom.

Curtis James Jackson III, kako mu je pravo ime, zahvaljujući svom talentu, ali i velikoj podršci Eminema i Dr. Dre-a početkom milenija zakoračio je na svjetsku glazbenu scenu. Njegov debitantski album “Get Rich or Die Tryin’” iz 2003. godine pomeo je niz glazbenih ljestvica i ostvario značajne rekorde; postao je jedan od najbrže prodavanih albuma u povijesti, a do danas je ostvario prodaju od 30 milijuna primjeraka.

Pjesma “In Da Club” bila je vodeći singl tog izdanja, a njenu produkciju potpisuju Dr. Dre i Mike Elizondo. Po objavi je dosegnula #1 Billboard Hot 100 liste te se 2004. našla među nominiranima u Grammy kategorijama “Best Male Rap Solo Performance” i “Best Rap Song”. Prateći videospot režirao je Philip Atwell te je 2003. godine nagrađen “Best Rap Video” VMA priznanjem.

Povodom ostvarenja milijarde YouTube pregleda, videospot “In Da Club” je od ovog tjedna na YouTube platformi dostupan u remasteriranoj 4k verziji.

Bogatu diskografiju 50 Centa možete slušati na svim streaming glazbenim platformama (Apple Music, Deezer, Spotify, YouTube).

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: