Objavljeno: 6 tra, 2022
100 sadnica maslina za ‘onu koja ima najnevinije ruke’

U nedjelju, 10. travnja, obilježava se 100. obljetnica rođenja velike hrvatske pjesnikinje rođene na Zlarinu, Vesne Parun. Tim povodom Županijski radio Šibenik svojim će sugrađanima podijeliti 100 sadnica maslina! Osim toga, čitat će se i poezija zlarinske pjesnikinje.

Podjela sadnica uz čitanje poezije Vesne Parun bit će kod topova na šibenskoj rivi, u nedjelju od 10.00 sati. Pozvani su svi. Program „100 sadnica maslina za ‘onu koja ima najnevinije ruke’” podržala je i Šibensko – kninska županija.

U programu sudjeluju glumice Šibenskog kazališta Franka Klarić, Ana Perković te Oriana Kunčić kao i polaznici Dramskog studija Ivana Jelić; Ana Šimić iz Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić”, a pridružit će im se i dugogodišnja novinarka Radio Šibenika, Živana Podrug, koja je osobno poznavala Vesnu Parun.

Dođite u nedjelju na rivu, pridružite nam se kod topova. Družite se s nama, uživajte u poeziji nedjeljnog jutra i doma ponesite sadnice masline koja je više od običnog drva – simbol je inata kršu u kojem je rođena, snage i nježnosti. Maslina je i simbol Cvjetnice koja pada na istu nedjelju i Vesninog stvaralaštva koje držimo za najljepšu pisanu riječ hrvatske književnosti“, pozvala je producentica Radio Šibenika, Snježana Klarić.

 

Podsjetimo da je Radio Šibenik uvertiru u 100. obljetnicu rođenja Vesne Parun imao još lani, kad je u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom Grada Šibenika i Kulturnom udrugom Fotopoetika te uz podršku Gradske knjižnice Juraj Šižgorić , u četvrtima Vidici i Krvavice postavio dvije male knjižnice na otvorenom, obje nazvane Salto Mortale i posvećene upravo Vesni Parun. „Ove nedjelje nadamo se i podršci naših sugrađana, da uvijek lijepu nedjelju zajedno učinimo još ljepšom“, poručili su iz redakcije Radio Šibenika.

Javi nam se!