FOTO: Radio Šibenik poklanja ti Salto Mortale – knjižnicu na otvorenom i zato motika u rukama Lulasa, Rakića i Kole

Written by on 28/04/2021

Iduća dva dana su ključna. Točno toliko ostalo je do otkrivanja nove knjižnice na otvorenom koju svojim slušateljima i sugrađanima poklanja Radio Šibenik uz partnere Grad Šibenik i KU Fotopoetika. Knjižnica nosi naziv Salto Mortale prema zbirci pjesama Vesne Parun u čije će ime biti postavljena u Rasadniku na Vidicima. Temelji su tu! Stup koji će nositi treću knjižnicu postavljen je u utorak, 27. travnja, u popodnevnim satima, a to su učinile vrijedne ruke Marija Jurasa poznatog i kao Lulas, koji je knjižnicu izradio, zatim dogradonačelnik Paško Rakić i naš kolega, audio producent Radio Šibenika, Darko Vrančić.

Trio Lulas – Rakić – Kole ozbiljno su se prihvatili posla postavljanja stupa i još ozbiljnije pokazali kako se, riječima dogradonačelnika Rakića, ‘kulturno možete uzdizati i kopajući mašlinom i miješajući beton‘. Bio je to spoj ozbiljnog posla i dobre zabave kao odlična uvertira u ono što nas čeka u petak, 30. travnja, kada će knjižnica na otvorenom i službeno biti predstavljena s početkom u 10 sati.

Projekt Radio Šibenika ‘Salto mortale’ nastao je s ciljem obilježavanja 2021. godine kao Godine čitanja po odluci Ministarstva kulture i medija, te u čast velikoj knjižnevnici Vesni Parun ususret obilježavanju stote godišnjice njenog rođenja u travnju 2022. godine. Već sam naziv projekta poveznica je s jednom od najznačajnijih književnica budući da je riječ o nazivu jedne od njenih zbirki pjesama izdane 1981. godine.

Knjižnica će biti postavljena u Rasadniku na Vidicima kako bi se mikro lokacija bogata sadržajima za rekreaciju i sport dodatno oplemenila kulturnim sadržajem te kako bi se sugrađanima ponudio drugačiji, jednako kvalitetan način provođenja slobodnog vremena na otvorenom.

 

 

 


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist