Objavljeno: 15 tra, 2022
Doznajemo: Zbog propusta države, Kamenčići pred gašenjem?

Udruge u Hrvatskoj koje skrbe o osobama s invaliditetom ostale su bez europskog novca. Riječ je o novcu kojim su proteklih godina financirale program osobnih asistenata koji su, pak, pružali različite vrste socijalnih usluga osobama s teškoćama. Da nije riječ samo o nagađanjima, pokazalo se na konkretnom primjeru udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Šibensko – kninske županije Kamenčići.

Natječaja kojim bi država udrugama osigurala prijeko potreban europski novac – nema. Zašto – zasad nitko ne daje decidiran odgovor. Županijski Radio Šibenik u emisiji Zdravi Šibenik, urednice Živane Podrug, otkriva pravo stanje stvari u razgovoru s predsjednicom Kamenčića, Sonjom Ninić Ševo koja je, među ostalim, kazala:

„Tu su korisnici najveće žrtve i sve se prelama preko njihovih leđa, jer od početka niti jedna usluga pa ni ova nije išla u kontinuitetu. Tako da je to sve skupa tužno, najviše tužno. Oni su najslabiji članovi našeg društva i nedopustivo je da se sve preko njih prelama. Ja mislim da bi država prije svega trebala osigurati sredstva za te socijalne skupine, a ne ih , kao sada, ostaviti u potpunoj neizvjesnosti.”.

Poslušajte cijeli razgovor s predsjednicom Kamenčića, Sonjom Ninčević Ševo – Uobičajeni hrvatski propusti.

Naslovna fotografija: Udruga Kamenčići/Facebook

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!