AUDIO Šibenske uspomene: ‘Šibenik je ima dosta trafika. Okrugla, kamena na poljani, na Vanjskom, na rivi, sve su imale svoje ime’

Written by on 27/02/2023

Šibenik je ima dosta trafika. Okrugla , kamena na poljani, na Vanjskom, na rivi , sve su imale svoje ime. Svi smo liti nešto radili. Nosili blokete, malovanili, radili na pumpi, i tako san ja jedne godine dobija ponudu da radin u trafici. Cilo lito , jel tu neko lulav. Tom je radija na pumpi da kupi bubnjeve. Meni bubnjevi ne tribaju. Trafika šta ću ja tamo.

Čaća mog školskog kolede Dragana rečenog Medo radija je u predstavništvu Borbe. Imali su zgodne male trafike na rasklapanje. Kad sve posložiš kako triba mala kocka a kad je rasklopiš ima i police i tezgu. Sve. Dogovorili smo se . Mara će raditi popodne a ja ujutro i navećer.

Asortiman je bio raznolik. Ali naj bolje od svega je bila strana štampa koja se samo kod mene mogla kupiti. Valjda je Borba imalo to pravo. Strane novine Melody maker sa malim zakašnjenjem ali ipak pogled u svijet kakav do tada nisan ima. Strane cigarete , nemoš virovat. Svaki dan jedna kutija od viška novaca. Milde Sorte, Kamel, Kent koji se pakira u Nišu.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist