Zamjenik župana Nikola Blažević primio sjajnog mladog atletičara Marka Čeku i njegovog trenera Dražena Lasića

Written by on 13/08/2020

U povodu ostvarivanja vrhunskog sportskog rezultata, zamjenik župana Nikola Blažević, u društvu glavnog tajnika Zajednice sportova Šibensko-kninske županije Ante Tanfare, primio je danas atletičara Marka Čeku i njegovog trenera Dražena Lasića.

Dvadesetogodišnji član Atletskog kluba „Sveti Ante“ iz Knina, Marko Čeko, na Prvenstvu Hrvatske u atletici, održanom 8. i 9. kolovoza u Zagrebu osvojio je tri zlatne medalje i to na 100 i 200 metara, te u skoku u dalj.

Marko Čeko je tako postao prvak Hrvatske na 100 metara s osobnim rekordom od 10.46 sekundi, na 200 metara (20.76 sekundi) i u skoku u dalj, također s osobnim rekordom, ali i rekordom prvenstava Hrvatske od 8,04 metara.

„Marko Čeko ostvario je vrhunski sportski rezultat na kojem čestitam njemu i njegovom treneru Draženu Lasiću. Jako dobro poznajem Markov sportski put i najviše od svega me veseli što je ostao ovako skroman i dobar mladi čovjek, kako ga uči njegov trener i kako su ga njegovi roditelji odgojili. Želim im puno uspjeha i ovakvih sjajnih rezultata u daljnjem radu, te da ostvare ciljeve koje su si zadali, a Šibensko-kninska županija će, kao i dosada, kroz programe javnih potreba u sportu nastaviti pratiti i podržavati njihov rad.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević i uručio im simbolične poklone.

Marko Čeko zahvalio je zamjeniku župana na čestitkama najavivši svoj nastup na Dijamantnoj ligi, koja će se održati krajem kolovoza u Stockholmu.
„Nastup na Dijamantnoj ligi jedan je od mojih životnih snova, koji će se uskoro ostvariti. Sljedeći cilj mi je plasirati se na Olimpijske igre 2021. godine u Tokiju i tamo ostvariti što bolji rezultat.“, kazao je Marko Čeko.

Zamjeniku župana na prijemu je zahvalio i trener Dražen Lasić naglasivši kako im puno znači što je njihov rad prepoznat i što imaju podršku Šibensko-kninske županije i Grada Knina koje na najbolji mogući način predstavljaju diljem Europe i svijeta.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist