Vikend u znaku akcija čišćenja otoka

Written by on 21/09/2022

Kroz projekt Eko dotok na otok, kojeg provodi udruga Argonauta u partnerstvu s Ronilačkim klubom Murter – Kornati i Općinom Murter – Kornati, provest će se narednog vikenda dvije od tri akcije čišćenja podmorja. U subotu, 24. rujna čisti se podmorje otoka Žuta, uvala Golubovac, a u nedjelju 25. rujna na Prviću uvala u naselju Prvić Luka. (Nakon ove dvije akcije čišćenja u planu je i čišćenje podmorja na otoku Vrgada).

Akcijama će priskočiti više od 50 ronioca i volontera s kopna i mora iz ronilačkih klubova Murter – Kornati, Rostrum Split, Sv. Roko Bibinje te KPA Drava Varaždin, udruga Argonauta i Biom te pojedinci i udruge sa Žuta i Prvića. Osim čišćenja podmorja od otpada, kroz akciju će se provesti i monitoring prisustva invazivnih algi na ovom području – poručuju organizatori.

Akcije u sklopu projekta Eko dotok na otok su također dio kampanje Rezolucija Zemlja koju provodi Večernji list, a koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Ove akcije naći će se tako na karti među više od 30 volonterskih akcija čišćenja iz cijele Hrvatske.

Osim akcija čišćenja podmorja, provest će se i radionice za djecu Morski superjunaci koji su osmišljeni kao poligon u kojem djeca uče o podmorju, ronilačkoj opremi, zagađenju mora i sl. Na Prviću će radionica biti provedena istog dana, 25. rujna od 11.00 sati na Rodini, a u Murteru krajem mjeseca o čijem će terminu organizatori naknadno obavijestiti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i daju doprinos eko dotoku na otoke našeg arhipelaga – poručuju organizatori.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist