U Kantunić stižu gosti!

Written by on 20/10/2020

Vesela popodneva u Kantuniću već su postala navika malih Šibenčana, a velikima bi se moglo svidjeti subotnje jutro. Naime, kraj tjedna donosi dva gostovanjau petak, 23. listopada, akademska kiparica Antonia Dorbić predvodit će radionicu za djecu, a već sljedećeg jutra u 11 sati svoju kreativnu priču odraslima će prezentirati dizajner nakita Petar Grubić.

Svestrana šibenska umjetnica Antonija Dorbić u petak Kantunić pretvara u kiparski atelje. Djeca će imati priliku upoznati se sa svijetom gline i proizvodnje keramike – kako nastaje, kako se obrađuje i kojim se tehnikama oblikuje glina, a sve dok zajedničkim snagama izrađuju makete tvrđava. Radionica će se održati u standardnom terminu od 17:30 do 19:30 sati.

Da ne bi samo mališani uživali, u subotu (24. listopadau 11 sati Petar Grubić, kreativni um koji stoji iza brenda Grubić dizajn, prezentirat će svoj nakit i predstaviti načine ispravnog nošenja i kombiniranja. Bit će zanimljivo čuti kako nastaju i od kojih se materijala izrađuju unikatni komadi koji krase izlog trgovine udaljen samo nekoliko koraka od Kantunića.
Kao i do sada, prijave za sudjelovanje nisu potrebne, no kapacitet je ograničen kako bi se ispoštovale mjere i preporuke Nacionalnog stožera.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist