Uz odličan program jubilarnih Večeri dalmatinske šansone, najavljena i izložba

0

Predstavljen je program 20. Večeri dalmatinske šansone koji će se održati 18. i 19. kolovoza. Program jubilarnog festivala predstavili su Dušan Šarac i Branko Viljac, direktori festivala te viša kustosica Muzeja grada Šibenika, Marijana Klisović Kalauz. Viljac je najavio i gala koncert koji će se održati 16. kolovoza na tvrđavi Barone. Koncert je namijenjen dugogodišnjm sponzorima, pokroviteljima, prijateljima i ostalima koji su tijekom 20 godina pomagali u održavanju festivala.

Festival će se tradicionalno održati na Trgu Republike Hrvatske. U dvije večeri izvest će se najbolje skladbe dalmatinske šansone od 1998. do 2016. godine kao i nove skladbe u natjecateljskom dijelu programa.

U petak i subotu u Šibeniku slušamo izvođače poput klape Cambi, Ive Pattiere, Massima, Nene Belana, Đani Stipaničeva ili pak Meri Cetinić, Jelene Radan, Četiri tenora i Gorana Karana te mnoge druge.

U ponedjeljak, 14. kolovoza, s početkom u 20 sati, u Izložbenom prostoru Muzeja bit će otvorena izložba. Bit će izložene fotografije snimljene tijekom dva desetljeća održavanja festivala te ostali eksponati usko vezani za šansonu. Izložbu je najavila njena autorica Marijana Klisović Kalauz.

 

Komentirajte