Ruski gost dobar znak: Organizatori Papandopulijadu otvaraju svijetu

0

U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, uz glazbenu pratnju komornog ansambla Echo, predstavljen je program petog izdanja festivala Papandopulijada Tribunj koji će se održati od 6. do 9. kolovoza u tom primorskom gradiću.

Program festivala posvećenog velikanu hrvatske glazbe Borisu Papandopulu koji je u Tribunju proveo veliki dio svog života, predstavili su Boris Ivković, izvršni umjetnik festivala i Marijan Modrušan, voditelj, te Snježana Miklaušić Ćeran, muzikologinja, a prigodnim riječima obratio se i novopečeni tribunjski načelnik, Marko Grubelić.

Programu najavljenom za nedjelju prisustvovat će udovica skladatelja, Zdenka Papandopulo te Radojka Šverko i to u povodu otvorenja izložbe posvećene umjetniku koja sadrži njegovu privatnu imovinu koju je Općina dobila na korištenje.

 

Iste večeri u Kulturnom centru bit će održana Papandopulijada mladih umjetnika, najavljena je točka iznenađenja te filmska projekcija. Svečano otvorenje festivala je u ponedjeljak, 7. kolovoza, a Tribunj će živjeti u ritmu Papandopulovih radova do srijede.

Ovogodišnja novost svakako je najava internacionalizacije festivala, a prvi korak u tom smjeru je nastup ruskog umjetnika, Alexeia Tanovitskog, bas soliste Marijanskog teatra Sankt Petersburga, otkrio je umjetnički direktor festivala, Marijan Modrušan.

 

 

Komentirajte