Požar kod Kistanja izazvala neubrojiva osoba, a kod Perkovića planulo zbog trenja kotača vlaka

0

 

Iz PU ŠKŽ izvijestili su o uzrocima izbijanja požara koji su gorjeli na području Kistanja i Perkovića.

 

Kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Knin, utvrđeno je kako je požar koji je izbio jučer nešto prije 12h sati u Kistanjama, zaseok Bezbradice uz cestu Kistanje-Obrovac, izazvao 68-godišnjak, kojega je vidio dok je palio vatru upaljačem, muškarac star  49 godina.

Muškarac je upaljačem izazvao požar uz cestu, a nakon što je uočen, na udaljenosti od 200 metara ponovno je izazvao drugi požar. Tada je zadržan od strane vatrogasaca mjesnog vatrogasnog društva.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da je 68-godišnjak neubrojiva osoba, slijedom čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku  biti podnijeto posebno izviješće.

 

 

Požar kod Perkovića, koji je izbio 6. kolovoza oko 13,20 sati na otvorenom prostoru,  planuo je zbog zapaljenja drvenog pružnog praga uslijed iskrenja nastalog trenjem kotača u tračnicu pri prolasku teretnog vlaka, koji je prometovao na relaciji Ražine – Perković.

Nakon zapaljenja pružnog praga vatra se, nošena vjetrom, proširila u pravcu brda “Srdašce Gomilica” i dalje u pravcu istoka do autoceste A1 u blizini zaseoka Sitno Donje.

Opožarena površina je oko 80 ha, na kojoj je  izgorjela trava, nisko raslinje i nekoliko stabala maslina i trešanja.

 

 

Komentirajte