Ivan Klarin ministru Zdravku Mariću predložio izmjene Zakona o lokalnim porezima

0

Ivan Klarin, sabrski zastupnik SDP-a i načelnik Općine Tisno,  uputio je prijedlog ministru financija Zdravku Mariću o izmjeni Zakona o lokalnim porezima u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine, a koji su općine i gradovi dužni uvesti do 01. siječnja 2018. godine.

Klarin predlaže da se unese novi članak koji će predstavničkim tijelima JLS-a dati mogućnost odabira uvođenja poreza na nekretnine ili primjenu  postojećih odredbi koje se odnose na naplatu komunalne naknade i poreza na kuće za odmor.

Zatražio sam od ministra Marića da se prijedlog izmjena ovg zakona stavi  na prvu sjednicu jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora i to iz razloga da se JLS koje ne žele oporezivati svoje stanovnike na ovaj način mogu na vrijeme opredijeliti da li će uvesti porez na nekretnine, ili će ostati pri naplati komunalne naknade i poreza na kuće za odmor, priopćio je Klarin.

On tvrdi da je  taj porez nepravedan, te da će znatnije opteretiti pravne i fizičke osobe zbog uvođenja dodatnih kriterija koji donose znatno poskupljenje u odnosu na dosadašnja davanja s temelja komunalne naknade i poreza na kuće za odmor.

 

Komentirajte